≫ 

Žandarmerija pod punom borbenom opremom: Pratimo situaciju na Kosovu, spremni smo za sve zadatke (FOTO)

Ministar je ukazao da odluka Prištine o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u takozvanu Vojsku Kosova predstavlja pretnju regionalnom miru i stabilnosti

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike Žandarmerije u bazi u Lipovici gde se uverio u njihovu borbenu gotovost i spremnost, saopštio je MUP Srbije.

Stefanović sa pripadnicima Žandarmerije - Foto: MUP

- Pripadnici Žandarmerije i svih drugih organizacionih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova spremni su da izvrše sve zadatke koje država naloži, kako bi zaštitili bezbednost građana i suprotstavili se svakom vidu ugrožavanja stabilnosti naše zemlje - istakao je ministar Stefanović i dodao da policija pomno prati situaciju u južnoj srpskoj pokrajini.

Stefanović sa pripadnicima Žandarmerije - Foto: MUP

Ministar je ukazao da odluka Prištine o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u takozvanu Vojsku Kosova predstavlja pretnju regionalnom miru i stabilnosti, kao i grubo kršenje međunarodnog prava, pre svega Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, navodi se u saopštenju.

Stefanović sa pripadnicima Žandarmerije - Foto: MUP

VIDEO: Ovako su Albanci zamislili svoju "vojsku" takozvane države Kosovo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ika

    14. decembar 2018 | 20:41

    Srbija ima snage da stiti svoj narod

  • MNE

    14. decembar 2018 | 19:23

    Narod Crne Gore izdao te nije, Kosovo je srce Srbije!

  • DRagutin

    15. decembar 2018 | 00:29

    Svaka cast Zandarmeriji na hrabrosti i borbenoj gotovosti! Da je srece da ih Srbija ima barem 100,000 pa da se zapitaju nasi neprijatelji da li smeju da udare na nas...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA