≫ 

Zaev se usprotivio Albancima: Nije vreme za "Vojsku Kosova"

Nisu nam potrebne dodatne tenzije na Balkanu - rekao je Zoran Zaev

  • 13

Makedonski premijer Zoran Zaev ocenio je danas, posle odluke parlamenta u Prištini, da možda ovo nije pravo vreme za formiranje kosovske vojske i pozvao vlasti u svim državama na Balkanu da vode računa o koracima koje povlače u interesu mira i stavbilnosti u regionu.

- Znam da je i stav NATO da nije pravo vreme za "Vojsku Kosova". Nisu nam potrebne dodatne tenzije - rekao je Zaev, a prenosi makedonska televizija TV21.

On je skrenuo pažnju da ne treba zaboraviti da Balkan nema nameru da ponovo bude bure baruta i apelovao na lidere zemlja Balkana da vode računa o svojim koracima, jer, kako je rekao, naš zajednički cilj je da unapredimo saradnju i obezbedimo mir i odlične odnose.

- Pozivam prištinske vlasti da preispitaju i carinske tarife koje su uvedene na srpske proizvode - istakao je Zaev i pozvao i političare u regionu na poštovanje međunarodne zajednice.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera kojot

    14. decembar 2018 | 17:15

    Makedonci, vi ste sledeci za razbijanje, nemoj nista da brinete, kako ste priznali kosovo, sad vam srecno bilo da vasim komsijama!

  • Ljuba

    14. decembar 2018 | 17:52

    E i ti si prodana duša

  • Dusan

    14. decembar 2018 | 17:12

    Setio se?! Pa da je NATO protiv formiranja vojske, oni je ne bi ni formirali!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA