Trampov čovek od poverenja izneo zahtev za Beograd i Prištinu: Tiče se nastavka dijaloga (FOTO)

Posle formiranja "Vojske Kosova", iz državnog vrha Srbije je rečeno da će tražiti hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN, na kojoj će Kosovo biti tema, oko čega se pojavilo neslaganje između Rusije i zapadnih zemljalja

  • 11

Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton rekao je na sastanku sa slovenačkim ministrom inostranih poslova Mirom Cerarom da "Srbija i Kosovo moraju da postignu sporazum".

- Pozdravio sam slovenačkog ministra spoljnih poslova Mira Cerara u Beloj kući. Kao saveznici u NATO razgovarali smo o zajedničkim ekonomskim i bezbednosnim interesima u Evropi i o potrebi da Srbija i Kosovo postignu sporazum što je pre moguće - napisao je Bolton na Tviteru.

Podsetimo, posle formiranja "Vojske Kosova", iz državnog vrha Srbije je rečeno da će u ponedeljak tražiti hitnu sednicu Saveta bezbednosti UN, na kojoj će Kosovo biti tema.

Rusija i zapadne zemlje ne mogu da se usaglase oko načina na koji će SB UN održati tu sednicu rekao je ruskoj agenciji TASS njihvo izvor iz UN-a.

- Rusija i Srbija zahtevaju da se održi ova sednica u ponedeljak, jer se situacija pogoršala nakon što je tzv. parlament u Prištini odlučio da pretvori oružane snage Kosova u pravu vojsku, što je suprotno Rezoluciji 1244, kojom se dozvoljava prisutstvo samo stranih vojnih formacija na Kosovu. Sa ovim ciljem srpski predsednik Aleksandar Vučić dolazi u Njujork - rekao je izvor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    15. decembar 2018 | 20:37

    1-PROGLASITI NATO EU OKUPACIJU JUZNE SRBIJE KOSOVO I METOHIJE2-U UN ZAHTEVATI ZAMENU NATO EU OKUPATORA KINESKO RUSKOM ARMIJOM3-VOJNI SAVEZ SA RUSIJOM I RUSKE VOJNE BAZE U RASKOJ BEOGRADU I NISU4- U UN POLITICKIM ILI RATOM USPOSTAVITI TERITORIJALNI SUVERENITET SRBIJE NAD JUZNOM SRBIJOM KOSOVO I METOHIJOM

  • Nikolas

    15. decembar 2018 | 18:18

    STVARENJE VOJSKE VELIKE ALBANIJE JE PLAN AMERA I CIJE KAKO BI SE IZVRSIO PRITISAK NA BEOGRAD I KAKO BI SRBIJA PRIZNALA KOSOVO I REALNOST NA TERENU!! AKO SADA NEOKRENEMO DRUGI STRANICU I NETREAZIMO VOJNU POMOC RUSIJE I KINE SRBA SLEDECE GODINE U DECEMBRU MESECU NECE BITI NA BALKANU!!! MESECIMA SAM PISAO DA NAS ZAPAD LAZE I DA NAM RADI IZA LEDJA -JEDNOSTAVNO ZELE DA RESE SRPSKO PITANJE KAO STO JE HTEO HITLER DA UNISTI JEVREJE!!!

  • Milorad

    15. decembar 2018 | 20:15

    E nema više dijaloga sa svetskim kriminalcima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA