Suočavanje sa Vučićem sutra u Njujorku! Hašim Tači brani odluku o formiranju "Vojske Kosova" u Ujedinjenim nacijama

On je ocenio da je formiranjem vojske i postizanjem širokog političkog i građanskog konsenzusa za dijalog sa Srbijom, Kosovo prethodnih dana ostvarilo "izuzetan uspeh"

  • 19

Predsednik privremenih institucija na Kosovu Hašim Tači učestvovaće na sutrašnjoj sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku na kojoj će na zahtev Srbije i Rusije biti razmotreno pitanje transformacije Bezbednosnih snaga u Oružane snage Kosova. Tači je novinarima na prištinskom aerodromu uoči polaska za Njujork rekao da je, nezavisno od rasprave na sednici Saveta bezbednosti UN, transformacija "nepovratan proces koji samo može da bude sve snažniji".

- Ako je Srbija uznemirena stvaranjem naše vojske, kosovski Srbi se osećaju sigurnim - kazao je Tači.

On je ocenio da je formiranjem vojske i postizanjem širokog političkog i građanskog konsenzusa za dijalog sa Srbijom, Kosovo prethodnih dana ostvarilo "izuzetan uspeh".

Na sednici Saveta bezbednosti UN, zakazanoj za 21 čas po srednjoevropskom vremenu, govoriće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Zahtev za održavanje sednice zatražila je Srbija, a podršku za to je dobila od Rusije.

Skupština Kosova usvojila je u petak tri zakona kojim se Bezbednosne snage transformišu u Oružane snage Kosova bez promene imena.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    16. decembar 2018 | 14:43

    Da li ima negde u svetu da su teroristi postali institucija,kao sto je slucaj na Kosovu.SB UN mora reagovati na ovako nesto i doneti odgovarajuce mere.

  • Toma

    16. decembar 2018 | 15:21

    U Savetu bezbednosti u New Yorku, govorice nas predsednik Aleksandar Vucic,braniti svoje stavove koje je bas UN usvojio rezoluciju 1244!!Svet ce imati priliku da cuje pravu istinu od Vucica,sta rade zlocinci sa mentor ima srbskom zivlju I nejaci na Kosovu i Metohija!? A sta da brani Taci, kriminalac i zlocinac medjunarodnog ranga!!!!?! Tamo se ne brani,, zuta kuca,,to je u Hagu,!?Zajedno sa svojom kamarilom na celu sa Haradinijem i jos 86 zlocinaca!?

  • Mira

    16. decembar 2018 | 15:01

    Vojska Kosova je direktna pretnja bezbednosti naših građana na Kosovu. Stvorena je vojska da bi bio proteran i poslednji Srbin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA