Haradinaj pripremio odgovor na pismo iz EU: Sutra će sve biti saopšteno u Briselu

Šef kabineta premijera Avni Arifi je za portal gazetaexpress rekao da "pismo ne sadrži nijedan red ili stav koji nije poznat građanima Kosova"

  • 42

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj u ponedeljak će odgovoriti negativno na predlog visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Federike Mogerini koja u pismu premijeru tzv. Kosova predlaže da ukidanje viza bude nagrađeno promenom naziva Kosova u sporazumu CEFTA, objavio je portal gazetaexpress.

Prištinski mediji ranije danas javili su da su Mogerini i komesari za trgovinu Sesilija Malmstrom i proširenje i politike dobrosusedstva Johanes Han zatražili ukidanje takse od 100 odsto za promenu naziva UNMIK u sporazumu CEFTA i zamenu za Kosovo*.

Šef kabineta premijera Avni Arifi je za portal gazetaexpress rekao da "pismo ne sadrži nijedan red ili stav koji nije poznat građanima Kosova".

Avni Arifi - Printskin: Youtube/KlanKosova

Iz ovog odgovora se, prema tom portalu, može zaključiti da Haradinaj neće prihvatiti ponudu visokih zvaničnika Evropske unije.

Za sutra u Briselu je predviđen susret Haradinaja i drugih visokih zvaničnika Kosova sa Mogerini u procesu ostvarivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Kosova i EU.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sandra

    16. decembar 2018 | 18:58

    Bas me zanima kakvi su ti odgovori koje je Haradinaj pripremio.

  • Др

    16. decembar 2018 | 16:52

    Тако је! Само пажљиво, па нису они Србија и одмах санкције! Осетљива је то нација!

  • vivijen vivi

    16. decembar 2018 | 18:29

    Haradinaj se uživeo nakon ovog odbijanja treba EU da Albance stave u ćošak, da se nauče pameti. Nisu oni bogom dani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA