Savez za Srbiju najavljuje za sutra dokaze o incidentu u Lučanima

SzS tvrdi da su pritisci, pretnje i krađa glasova sprovođeni u Lučanima prethodnih 45 dana

  • 25

Savez za Srbiju odbacio je danas navode ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića o incidentima koji su se dogodili tokom izbora u Lučanima i najavili da će sutra izneti dokaze o onome što se dešavalo u toj opštini, tokom kampanje i juče na dan izbora.

Savez za Srbiju tvrdi da su pritisci, pretnje i krađa glasova sprovođeni u Lučanima prethodnih 45 dana, a da su kulminirali privođenjem opozicionih aktivista na dan izbora.

- Ceo dan su građani Lučana bili izloženi ucenama i pretnjama od ljudi koji su opštinom krstarili u džipovima bez registarskih tablica i koji su progonili naše aktiviste - stoji u saopštenju, a kako se tvrdi policija nije reagovala, jer je tamo bila prisutna državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović, koju su zatekli prilikom, kako navode, mirnog ulaska u policijsku stanicu.

Oni su postavili pitanja šta je Hrkalović radila u Lučanima, zašto policija ne reaguje na kršenje zakona i „zašto kriminalce ne hapsi umesto što sa njima blisko sarađuje“.

- Juče je (Hrkalović) izašla na svetlo dana, očekujući da je neko od prisutnih udari, gurne ili učini bilo šta što bi vlast iskoristila u svojoj kampanji. Naravno, to se nije desilo - dodaju u SzS.

Predstavnici SzS - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Navode Stefanovića odbacio je u pisanoj izjavi i lider Dveri Boško Obradović koji je poručio ministru da je policija narodna, a ne partijska, i da treba da štiti zakon, a ne stranačke batinaše.

- Dobro je što je Stefanović priznao da je Dijana Hrkalović bila na lokalnim izborima u Lučanima po njegovom nalogu. To je dokaz da se policija direktno umešala u izborni proces i stavila na stranu vlasti - tvrdi Obradović.

Dodao je da je “nečuveno” da su u toku izbornog procesa uhapšena dva člana Dveri - Borko Puškić i Milovan Jakovljević, zadržani u policiji i tako im onemogućili da budu u Izbornom štabu SzS.

O izborima u Lučanima govorio je i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, koji je rekao da je SzS dokumentovao pritiske i neregularnosti koje su ih obeležile.

On je, gostujući na TV Naša, rekao da je potpredsednik Izvršnog odbora Lazara Ðurovića uhapšen „pod lažnom optužbom da je odgurnuo novinara“, koji, tvrdi i nije novinar, već je direktor Turističke organizacije Pančeva Nikola Stojiljković.

- Dijana Hrkalović je direktno, iz lokalne policijske stanice, komandovala specijalnom operacijom uterivanja straha u Lučanima i naređivala hapšenje opozicionih aktivista - rekao je Jeremić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ema

    17. decembar 2018 | 17:58

    Opozicija nam je dno dna

  • mixi

    17. decembar 2018 | 17:46

    Kreće kuknjava standardno nakon svakih izbora.

  • Jeja

    17. decembar 2018 | 22:46

    Uuuuuu, sto ste opasni! Pa mangasi, kad ste divljali niste mislili, a sad guza gace zvace, a?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA