Jovanović tvrdi da je Hrkalović zloupotrebila funkciju, iz SNS odgovaraju: Saopštenjem hoćete da sakrijete Tačijevu zahvalnost Jeremiću

Oštra saopštenja Narodne stranke i Srpske napredne stranke

  • 7

Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je danas da je državna sekretrka Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Dijana Hrkalović grubo zloupotrebila svoju funkciju i srpsku policiju time što je došla u Lučane "sa grupom batinaša i vršila pritisak na građane i lokalne policajce". Na ovu njegovu izjavu reagovao je Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda. On je oceni da SzS uvredljivim saopštenjima na račun Hrkalović pokušava da zabašuri sinoćnju izjavu zahvalnosti Hašima Tačija, na sednici Saveta bezbednosti UN, Vuku Jeremiću kao "kumu" kosovske nezavisnosti.

Jovanović je naveo da je sramota da "policijom rukovodi osoba bez iskustva, koja ima veze u podzemlju i koja se ne libi da javno provodi vreme sa ljudima iz kriminalnog miljea", navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Jovanović je, prema saopštenju, istakao da je Hrkalović odbila podnošenje izveštaja Skupštini Beograda o stanju bezbednosti u prestonici, što je on tražio u ime odborničke grupe „Savez za Srbiju“.

- Nije normalno da vrh policije ne želi da preduzme mere za rešavanje problema u Beogradu, čak ni da razgovara o tome sa odbornicima, ali zato imaju vremena da se mešaju u izborni proces u Lučanima - rekao je Jovanović.

On je ukazao, "da živimo u nenormanoj situaciji" u kojoj je samo u Beogradu ove godine bilo 20 surovih i nerešenih ubistava, što potvrđuje da su beogradski kriminalci preuzeli kontrolu na ulicama i lokalima. Jovanović je apelovao na sve časne policajce i profesionalce da dignu glas protiv politizacije i zloupotrebe policije, navodi se u saopštenju.

Nikola Jovanović - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

S druge strane, Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda ocenjuje  da Savez za Srbiju uvredljivim saopštenjima na račun državnog sekretara u MUP Dijane Hrkalović pokušava da zabašuri sinoćnju izjavu zahvalnosti Hašima Tačija, na sednici Saveta bezbednosti UN, Vuku Jeremiću kao "kumu" kosovske nezavisnosti.

Mirković navodi u saopštenju da je Jeremićevo učešće u međunarodnoj korupcionaškoj aferi sa Patrikom Hoom pokazalo pravu prirodu delovanja Jeremića i njegove organizacije, ali da razmere njegove štetne politike po interese Srbije još uvek spoznajemo.

- Saopštenjima u kojima se iznose isključivo laži, primitivni napadi i uvrede na račun jedne dame, državne sekretarke, koja je pokazala šta znači odgovornost i požrtvovanost profesiji i šta znači biti uz svoje kolege i smirivati haos, koji su oni izazvali, kao i uvrede na račun policajaca koji su po 10 i 15 godina zaposleni u policiji, a koje danas nazivaju batinašima, pokazuju kakvo mišljenje Ðilas, Jeremić, Janković i Obradović imaju o ljudima koji brinu o našoj bezbednosti - navodi se u saopštenju.

Mirković - Foto: Gradski odbor SNS Beograd

Jedini batinaši koji su u Lučanima, na dan izbora, bili prisutni su oni koje su sa sobom doveli Ðilas, Jeremić i Obradović, a kojima su, navodi Mirković, obećali značke MUP i BIA čim dođu na vlast.

Za razliku od vremena kada su oni vladali i kada su na ulicama ubijani novinari, policajci i politički neistomišljenici, mi danas, kaže Mirković, živimo u Srbiji u kojoj se kriminalci kažnjavaju i osuđuju na zatvorske kazne.

Podseća da Darko Šarić danas u Srbiji može da očekuje samo višegodišnju zatvorsku kaznu, dok je u vreme vlasti Ðilasa, Jeremića i Obradovića bio ključni investitor, novcem koji je proistekao od prodaje droge našoj deci.

Za razliku od Jeremića, i ostalih iz SzS, Dijana Hrkalović i ministar Stefanović ostvaruju pobede za Srbiju na međunarodnom planu, a dokaz tome je istorijska pobeda u Interpolu.

- Samo u ovoj godini rešeno je 50 odsto svih ubistava, kojih je 2,5 puta manje nego u vreme prethodne vlasti, a njihova sve veća i glasnija međusobna prepucavanja i optuživanja za izdaju, loš izborni rezultat i raspad Saveza su posledica štetočinske politike koju su vodili, a svela se samo na mržnju prema Aleksandru Vučiću, Srpskoj naprednoj stranci i svakome ko ne misli kao oni - zaključio je Mirković.

Saopštenjem se oglasio i sekretar Gradskog odbora SNS, Aleksandar Marković. Kako je rekao, atmosfera nasilja nad ženama i varvarstva u društvu koju prave Đilas, Jeremić i Obradović je zastrašujuća i za svaku osudu.

- Nasiljem se ne sme prekrajati izborna volja građana, a to je metod kojim se SzS služi - kazao je on.

Marković - Foto: SNS

Marković ističe zahvalnost građanima Kule, Kladova, Doljevca i Lučana na podršci koju su im dali, pogotovo imajući u vidu, kako kaže, pritiske kojima su bili izloženi od strane nasilnika Obradovića.

- Smatram žalosnim što su svoj fijasko na izborima hteli da prikriju cirkusom koji su izazvali upadom u policijsku stanicu i napadom na pripadnike MUP-a. Upravo, zbog svega navedenog, i zbog svakodnevnih napada na predsednika Vučića, ministra Stefanovića i institucije Srbije, pružam punu podršku svima koji su doprineli da se građani Srbije, svuda i na svakom mestu, osećaju sigurno - zaključio je Marković.

(Telegraf.rs/Tanjug/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BlackMeri

    18. decembar 2018 | 15:25

    Kamo sreće da se svi sklonite kao Janković da konačno može da se diše u ovoj zemlji.

  • aca

    18. decembar 2018 | 14:57

    Taci je sinoc javno rekao zahvaljujem se Jeremicu

  • Viktorija Vikica

    18. decembar 2018 | 15:23

    Ma odavno je jasno da Jeremic i Taci rade u dogovoru protiv Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA