Nezavisni sindikat policije osuđuje nedavne napade dela opozicije na policiju i policijske funkcionere

Nećemo dozvoliti da bilo ko govori umesto nas i da nas vređa, niti da vređa naše Ministarstvo, ministra, državne sekretare ni institucije Republike Srbije - piše u saopštenju

  • 7

Nezavisni sindikat policije oštro osuđuje kontinuirane napade koje na policiju i policijske službenike koje pojedini predstavnici opozicionih političara od nedelje neumorno vrše, piše u saopštenju.

- Sramna je medijska hajka koju u svrhu sopstvene promocije i ispoljavanja ličnih frustracija koriste gospoda koja sebi daju za pravo da državnog sekretara Ministarstva nazivaju najpogrdnijim imenima i iživljavaju se nad njom, posebno uzimajući u obzir da je u pitanju žena. Dijana Hrkalović je državni sekretar MUP-a. Zato joj je i mesto uz policiju i uz svoje kolege. To je apsolutno jedino mesto gde ona treba da bude. Trebalo bi da se zapitate gde je vaše mesto, umesto što na sve moguće načine zloupotrebljavate tu istu policiju i „uzimate je u usta“ kad god vam odgovara - navode u ovom sindikatu.

Navode da je potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova lično stao u odbranu kolega iz PS Lučani koji su u nedelju uveče bili na svom radnom mestu, a kako smo imali prilike da vidimo na video snimku koji su „pobednički“ postavili uz brojne negativne, čak borbene komentare, postavili na društvene mreže.

- Oni su, zatečeni upadom 30-ak pripadnika Saveza za Srbiju, predvođeni Boškom Obradovićem, bili primorani da slušaju vikanje, uvrede, i bili ometani u vršenju službene dužnosti dok je tužilac u prostorijama policijske stanice saslušavao njihovog člana, osumnjičenog za nasilničko ponašanje. Ministar Stefanović je naveo da se „osetio nemoćno da pomogne kolegama, policajcima koji su stajali i trpeli da im se sve to dešava – da stoje u stanici, dok mu ti ljudi stoje nad glavom i iživljavaju se, kao i da je varnica falila da neko i fizički na njih nasrne“ - piše u saopštenju.

Oni pitaju "s kojim pravom neko ometa službeno lice u vršenju dužnosti".

- Ko sme da pod izgovorom da je „došao da vidi je li to narodna milicija“ upada u policijsku stanicu? Mi smo policijski službenici. I služimo, zaista, svom narodu. Neki od nad decenijama su u službi, nosimo uniformu, i za razliku od svih tih političara, odlično znamo koliko častan i odgovoran posao rade policajci. Najveći smo sindikat u Ministarstvu i dobro znamo kako rade naše kolege i koliko puta zbog svog profesionalizma ne smeju da stanu u sopstvenu zaštitu. Mi smemo. Zato nećemo dozvoliti da bilo ko govori umesto nas i da nas vređa, niti da vređa naše Ministarstvo, ministra, državne sekretare ni institucije Republike Srbije - zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brka bre

    18. decembar 2018 | 17:16

    Nije bas tako jasam imo los kontakt sa policajcem iz Subotice koi na prelazu kelebije tolko izvredjao mene i moju familiju samo zato stosam uso ukolonu ispred njega a on je vozio djipa sa vucnu prikolicu za auta najverovatnije da trguje sa auta i dose sve dogodilo u medjugranicnom prostoru i sa takim policajcima da pomazete narodu toje sramno za jednu suverenu Drzavu Srbije ?

  • Zo

    19. decembar 2018 | 09:26

    Ne zelim da komentarisem vrh policije mislim na ministarstvo i sl. foteljasa jer su nula nego zelim da napisem da policajci obavljaju dobro svoju duznost ali sudovi su tu koji pustaju manijake, ubice, silovatelje. Znaci svoj gnev usmerite na sudstvo. Tu je probelem.

  • Borko

    18. decembar 2018 | 20:51

    Nezavisni ok a ostali podrdzavaju Boska Obradovica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA