≫ 

Politiko: Vučić od Trampa dobio pismo slično onom koje je primio Tači

Tramp je u pismu izneo mogućnost da se sa Tačijem i Vučićem sastane u Beloj kući

  • 21

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je pismo od predsednika SAD nalik onom koje je danas objavio Hašim Tači, javio je večeras portal Politiko.eu.

Politiko je ocenio da je u iznenadnoj intervenciji u posrnulim pregovorima između Beograda i Prištine Tramp u pismu izneo mogućnost da se sa Tačijem i Vučićem sastane u Beloj kući u slučaju da dogovor bude postignut.

- Vučić je dobio slično pismo od Trampa - objavio je "Politiko", pozivajući se na Vučićevog savetnika za medije.

"Politiko" ocenjuje da je Tramp na ovaj način zapravo poslao poruku vladi kosovskog premijera Ramuša Haradinaja, koji je kritikovao Tačijev pristup pregovorima i koji je zauzeo tvrdu liniju prema Srbiji, uključujući i carine od 100 odsto na robu iz Srbije.

VIDEO: Priština preplavljena američkim zastavama

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tasa

    18. decembar 2018 | 23:02

    Neko mora da popusti da bi doslo do dijaloga a onda i kompromisa. Dve su mogucnosti. Da ukinu carine ili da priznamo Kosovo. Mnogo je jednostavnije i pravednije da oni popuste jer su sve radili u cilju da nas provociraju i izazivaju ali to ce uraditi jedino ako ih Tramp natera. Mi Kosovo da priznamo necemo!

  • Dji Tig Lee

    18. decembar 2018 | 22:31

    Prvo treba sacekati sta nudi Tramp.Ako se prkosi sa Srpskim i Ruskim interesima onda nema nista od toga.

  • Raspucin

    18. decembar 2018 | 22:56

    Cim se ukljucuju Rusija i Kina, SAD salje pisma, Srbijo ne podlezi jeftinim darovima, Ameri sa kojim god marodom da su sarađivali ti narodi su propali ili su zavisni od SAD i ucenjeni, samo pametno. To je klasicna njihova politika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA