≫ 

Albanci zakazali sastanak: U sredu prave taktiku za dijalog sa Beogradom

Na sastanku će se razmatrati teme dijaloga koje su neophodne za postizanje finalnog sporazuma

  • 6

Predsednik Skupštine tzv. Kosova Kadri Veselji je za sredu sazvao sastanak najviših zvaničnika privremenih institucija, predsednika, premijera i predstavnike Demokratskog saveza Kosova (DSK) i "Samoopredeljenja", stranaka koje još uvek nisu deo pregovaračkog tima, radi koordinacije aktivnosti u dijalogu o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

- U trenucima kada se Kosovo priprema za finalnu fazu dijaloga sa Srbijom, Skupština Kosova će biti mesto jedinstva. Kao predsednik Skupštine, za sredu ću pozvati predsednika, premijera, pregovaračku ekipu i predstavnike parlamentarnih grupa opozicionih partija koje nisu predstavljene u pregovaračkoj ekipi, DSK-a i Samoopredeljenja - navodi se u izjavi predsednika parlamenta tzv. Kosova.

Na sastanku će se razmatrati teme dijaloga koje su neophodne za postizanje finalnog sporazuma, koje će obezbediti priznanje od strane Srbije, sedište u UN, NATO i EU, navodi se u izjavi Veseljija.

VIDEO: Aplauz u Skupštini tzv. Kosova

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    20. decembar 2018 | 17:28

    Nisu albanci, već šiptari, a taktiku im prave plaćeni "treneri" iz amerike, britanije i nemačke.Nemaju oni kapacitet za taktiku ni za svoje dvorište.PS: za moralne države velika slova, za imperijalističke, mala.

  • Гаврило Принцип

    20. decembar 2018 | 20:45

    Cвакој сили дође крај !

  • Putin R.S

    20. decembar 2018 | 19:46

    Sada je EU na nasoj strani tako da mozete da se dogovarate do mile volje, ali od toga nema nista. Od pregovora takodje nema nista dok se ne ukinu takse i ne rasformira vojska.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA