≫ 

Brnabić pisala Rami, on iznenađen njenim zahtevom

Srpska premijerka izražava zabrinutost da se situacija u regionu znatno pogoršava zbog Kosova

  • 5

Premijerka Srbije Ana Brnabić uputila je pismo albanskom premijeru Ediju Ramu, u kojem izražava zabrinutost da se situacija u regionu znatno pogoršava zbog Kosova i poziva Ramu da preispita podršku nezavisnosti Kosova, prenosi danas prištinski list "Koha ditore".

U odgovoru premijerki Brnabić, navodi kosovski dnevnik, Rama kaže da je iznenađen njenim zahtevom i "podseća je na patnje koje je Srbija izazvala na Kosovu u proteklom veku, kao i na prepreke Srbije za napore Kosova da se pridruži međunarodnim organizacijama".

Stav Albanije je da je Kosovo nezavisna i suverena zemlja, naveo je albanski premijer u odgovoru premijerki Srbije, uz tvrdnju da Kosovo "ostaje neizmenjiva realnost koja je donela stabilnost u naš deo sveta", prenosi "Koha ditore".

VIDEO: Priština preplavljena američkim zastavama

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    21. decembar 2018 | 10:41

    Necudi me odgovori drugih zemalja po pitanju juzne Srbije Kosovo i Metohije. Razumem sta znaci pojam DIPLOMATIJA ali u diplomatiji mora se biti direktan i otvoren u svojim zahtevima. Jos nijednom nisam cuo predsednika Srbije Aleksandra Vucica i njegovu vladu da je u UN i u EU rekla citiram: "Ustav Srbije je jasan:Kosovo i Metohija je neotudjivi deo drzave Srbije,Srpske svetinje manastiti crkve koje su vekovima u juznoj Srbiji Kosovo i Metohije svedoce vekovno pravo Srbije na svoju teritoriju juzne Srbije Kosovo i Metohije." Srbija nema za Srbe neku drugu rezervnu drzavu vec samo Srbiju i nezelimio dati pedalj Srpske zemlje neprijateljima i okupatorima juzne Srbije Kosovo i Metohije. Mi mozemo da razgovaramo o resenju sutacije juzne Srbije Kosovo i Metohije ali nema razgovora o Ustavnom i teritorijalnom suvereniteta nad juznom Srbijom Kosovo i Metohije.Kosovo i Metohija je juzni deo neotudjive teritorije drzave Srbije " Da se ovako kaze jasno i glasno i principijelno na Srpskom i na Engleskom u- UN i u EU nebi nas svet driblovao 20 godina i drzao NATO EU juznu Srbiju Kosovo i Metohiju pod vojnom okupacijom. Nezeli nas zapad kao celovitu Srbiju ? Nema problema Srbija da udje u vojni savez sa Putinovom Rusijom,Ruske vojne baze po celoj Srbiji i raditi u UN zajedno sa Rusijom o uspostavi Ustavnog i teritorijalnog suvereniteta nad NATO EU okupiranim juznim delom Srbije Kosovo i Metohije. Srbija nek udje u Evroazijsku uniju BRIK sa Rusijom ,Kinom,Indijom,Brazilom Najvaznije je da je celovita teritorijalno Srbija . Nikada,ni pedalj delenje Srpske zemlje juzne Srbije Kosovo i Metohije !

  • Nekoo

    21. decembar 2018 | 10:37

    Nemojmo menjati teze, Srbi nisu ugnjetavali albance, naprotiv Srbi su od 70.godina prošlog veka ugnjetavani, ubijani, mučeni od strane ljudi, koji su pobegli iz Albanije nakotili se na Kosovu i Metohiji pa je prisvojili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA