≫ 

Kineski ambasador na tečnom srpskom jeziku oduševio sve socijaliste: Srbija i Beograd su me školovali (VIDEO)

Li je dodao da je ovde dobio ogromnu pomoć, podršku i najbolju saradnju

  • 8

Ambasador Kine u Srbiji Li Mančang obratio se na Kongresu SPS-a, gde je dao podršku izboru Ivice Dačiće za predsednika socijalista, ali i na tečnoom srpskom jeziku objasnio koliko voli Beograd i Srbiju.

- Pre 40 godina, kada je Kina počela da se otvara prema svetu, ja sam kao student prvi put došao u Beograd. Za 10 dana mi ističe mandat i odlazim sa pozicije ambasadora. Srbija i Beograd su me školovali. Kao ambasadoru ste mi pružali ogromnu podršku kako bi što bolje obavljao ovu funkciju i zato volim Srbiju - rekao je Li.

On je dodao da je ovde dobio ogromnu pomoć, podršku i najbolju saradnju.

- Zato volim Srbiju, volim vas! Od seldeće godine biću u Kini, daleko od Srbije, ali ova zemlja, vi, moji prijatelji, vi ste kod mene u srcu - zaključio je Li.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    22. decembar 2018 | 16:29

    Neverovatno kako ovog čoveka doživljavam kao Srbina,kao srpskog ambasadora,a ne kao Kineza.Ako neko treba da bude počasni gradjanin Srbije onda je to on.Mislim da je to osećanje većine Srba.Svaka čast vaša Ekselencijo.

  • ...

    22. decembar 2018 | 16:09

    Svaka čast čoveku

  • slađa

    22. decembar 2018 | 15:55

    Gospodin Li Mnčang će baš nedostajati Srbiji. Uradio je ogromne i neprocenjive stvari za naša dva naroda. Kao neki vilenjak, stvorio je čuda u diplomatiji i prijateljstvu između Srbije i Kine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA