≫ 

DSS pita Savez za Srbiju ko je organizator i koji su ciljevi protesta u Beogradu

- Nije potpuno nevažno da se zna u ime koga idemo u protest, u ime čega, a to su izborni i medijski uslovi - rekao je Javanović

  • 3

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da je načelan stav te stranke da će biti na opozicionim protestima koji se subotom održavaju u Beogradu sve dok su ciljevi jasni, a to su fer izborni i medijski uslovi i dok je organizacija jasna.

DSS je uputila pismo Savezu sa Srbiju jer ga smatra "na neki način, neformalnim organizatorima".

- Ukazali smo na potrebu da se ciljevi tih protesta jasno definišu, da ne budu ad hok postavljeni iz subote u subotu, i da se malo rasvetli oko organizatora - rekao je Jovanović, na konferenciji za novinare održanoj pošto je potpisao sporazum o saradnji sa Državotnornim pokretom Srbije Slobodana Samardžića.

Jovanović je naglasio da "sve dok je situacija čista, naročito u pogledu ciljeva, njihova načelna i ne samo načelna podrška stoji, kao što je stajala prošle subote". Na pitanje da li će doći i na naredni protest u subotu, on je rekao da će "videti i da će biti u komunikaciji" da sazna kakav je cilj i "ko će predavati zahteve".

Protest opozicije Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Nije potpuno nevažno da se zna u ime koga idemo u protest, u ime čega, a to su izborni i medijski uslovi - rekao je Javanović, podsetivši da je i DSS potpisala dokument sa takvim zahtevima vlastima. On je rekao da nema ništa protiv nevladinog sektora, ali "ako političari učestvuju u nekom protestu, ne bilo loše i ne treba bežati od toga da oni sami isporuče neki zahtev".

Sporazum koji je potpisao sa Samadžićem, predviđa koordinaciju političkih i aktivnosti, okupljanje ličnostii s podudarnim političkim razmišljanjem pod jedan "kišobran".

Samardžić je naglasio da je suprostavljanje politici "predaje Kosova koju vodi ova vlast" istovremeno i borba za demokratiju.

- Ovaj način vodjenja politike u vezi s Kosovom vodi ovu vlast direktno u autokratiju i despotski režim i to je u neposrednoj vezi - rekao je Samardžić, uz ocenu da se Srbija "vratila u devedeste godine ali u još gorem obliku".

VIDEO: Stefanović saopštio procenu policije koliko je bilo građana na protestu "Jedan u pet miliona"

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    24. decembar 2018 | 14:29

    Нема потајних игрица,браво Јовановића!

  • Др

    24. decembar 2018 | 16:06

    Ко су сад ,па ,ови безвезњаци!?

  • Dusan

    24. decembar 2018 | 17:43

    Vazda se nadje neki pametnjakovic koji koci...ajde bre ili si za vlast ili si protiv!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA