≫ 

Tači s pregovaračkim timom pravi taktiku za dijalog sa Beogradom: Sve se vrti oko para

Inače, njemu danas ističe i rok koji je kosovski Ustavni sud dao kako bi dostavio dodatna pojašnjenja, a radi odlučivanja po njegovom zahtevu da se razjasni da li su "međunarodni sporazumi koje potpiše predsednik konačni ili ih mora ratifikovati parlament"

  • 0

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, sastao se danas sa člaovima tzv. pregovaračkog tima, koji je izabran u parlamentu za dijalog sa Beogradom, prenela je KTV.

Koha onlajn piše da će danas biti održana i sednica prištinske vlade na kojoj bi, kako se navodi, treba da bude doneta odluka o visini budžeta za potrebe tog tima

Navodi se, međutim, da na dnevnom redu vladine sednice neće biti glasanje o Zakonu o dijalogu Beograda i Priština na kojem insistira SDP Špenda Ahmetija.

Glasovima poslanika njegove stranke, koja je inače u opoziciji, u petak je kosovski parlament usvojio budžet za 2019. godine, koji se procenjuje na 2,3 milijarde evra.

Jedan od pet uslova SDP da podrži budžet za narednu godinu bio je da vlada parlamentu predloži zakon o dijalogu Beogada i Prištine.

Foto-ilustracija: Tanjug/SLUZBA ZA SARADNJU SA MEDIJIMA PREDSEDNIKA SRBIJE

Inače, njemu danas ističe rok koji je kosovski Ustavni sud dao kako bi dostavio dodatna pojašnjenja, a radi odlučivanja po njegovom zahtevu da se razjasni da li su "međunarodni sporazumi koje potpiše predsednik konačni ili ih mora ratifikovati parlament".

Prištinska GazetaExpres piše, naime, da je Ustavni sud zatražio dodatna objašnjenja od Tačijevog kabineta, koji je u obavezi da ih dostavi danas.

Ustavni sud je ranije u odgovoru Zeriju naveo da još uvek razmatra zahtev Tačija i da nema vremenskog ograničenja za određivanje kada odluka treba da bude doneta.

- Ovaj zahtev je trenutno u fazi razmatranja. Odluka će biti donesena u razumnom roku, iako u ovom slučaju nema roka za njeno donošenje - naveli su iz te pravosudne institucije.

VIDEO Uz zurle i talambase, ogrnuti američkim zastavama Šiptari slave tzv. vojsku Kosova

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA