≫ 

Ne bežimo od izbora, ali ih opozicija i ne traži: Gojković o protestima

Predsednica parlamenta kaže da izbori nisu ni potrebni u ovom trenutku pošto se Srbija bavi time kako da pomogne Srbima na KiM da prebrode ove teške ekonomske mere

  • 29

Predsednica Skupštine Srbije i funkcioner SNS Maja Gojković izjavila je danas da vladajuća većina ne beži od izbora, ali da ih opozicija i ne traži, što je, kaže, vrlo neobično.

- Političarima iz opozicije bi valjda trebalo da bude cilj da se izbori raspišu i da na njima pobede boljim programima od programa Vlade Srbije. Oni ne traže izbore, što je neobično, pošto uvek opozicija želi da izađe na izbore - rekla je Gojković za Prvu.

Predsednica parlamenta kaže da izbori nisu ni potrebni u ovom trenutku pošto se Srbija bavi time kako da pomogne Srbima na KiM da prebrode ove teške ekonomske mere.

Na pitanje da li se stvara predizborna atmosfera i koji je cilj protesta, Gojković navodi da oni koji organizuju proteste žele da naprave otklon i kažu da ti protesti nisu politički i da nisu opozicija.

- Ipak, svako je svedok da jesu politički i da oni organizuju te proteste - rekla je Gojković.

Ona je rekla da je opozicija najavila da će praviti haos u parlamentu i onemogućiti redovno donošenje zkaona.

Gojković je navela da su svi mogli da vide nemile scene kada je Boško Obradović udario presednika poslaničke grupe SNS, kao i da je ona fizički maletretirana u kabinetu i brutalno vređana od predstavnika Saveza za Srbiju.

- Dugačka je lista agresije koju pojedini opozicini poslanici vrše i kreiraju takvu atmosferu - dodao je Gojković.

Na pitanje šta očekuje od kosovskog parlamenta koji će danas na vanrednoj sednici razmatrati "nacrt sporazuma između Kosova i Srbije" i koliko će ta diskusija uticati na Srbiju, Gojković je rekla da naravno da neće uticati.

Poručila je da je Srbija spremna da nastavimo dijalog kada budu ukinute nezakonite takse od 100 odsto koje je Priština uvela za robu iz centralne Srbije i BiH.

- Naš je zahtev da se ukinu ove nezakonite mere i moći ćemo da razgovaramo, a njihova je stvar kakve oni planove pripremaju i koliko daleko imaju nameru da odu u radikalizaiciji odnosa prema Srbima na KiM i prema Srbiji i BiH - navela je Gojković.

VIDEO: Održan protest opozicije u Beogradu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sava

    26. decembar 2018 | 10:22

    Opozicija ne trazi izbore jer znaju kako bi prosli.

  • Marija

    26. decembar 2018 | 10:16

    Opozicija samo zna da seta i pravi nerede , a za ozbiljnije stvari nemaju hrabrosti.

  • biljaaam86

    26. decembar 2018 | 10:13

    Svakako da stranka koja ima najvecu podrsku naroda ne bezi od izbora, ali je takodje, svesna i toga da postoje mnogo drugih stvari koje su u ovom momentu Srbiji potrebnije. Opozicija svesna svog debakla ne zeli da trazi izbore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA