≫ 

Putin i Medvedev poslali Vučiću čestitke: Važne poruke uoči dolaska ruskog predsednika u Srbiju (FOTO)

Čestitke je uručio ambasador Čepurin

  • 38

Predsednik Rusije Vladimir Putin, u prazničnoj čestitci predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, istakao je da se odnosi Rusije i Srbije dinamično razvijaju u duhu strateškog partnerstva.

- Ubeđen sam da će naš predstojeći susret u Beogradu doprineti daljem jačanju obostrano korisne bilateralne saradnje u najrazlačitijim oblastima. Želim sreću, zdravlje i uspeh Vama, Vašoj rodbini i najbližima, a bratskom srpskom narodu - blagostanje i prosperitet - navodi se u novogodišnjoj i božićnoj čestitci predsednika Putina, koju je Vučiću danas uručio ambasadora Ruske Federacije Aleksandar Čepurin.

Vučić i Čepurin - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ambasador Čepurin uručio je predsedniku Vučiću i prazničnu čestitku ruskog premijera Dmitrija Medvedeva, koji konstatuje da su se u 2018. godini rusko-srpski odnosi, zasnovani na čvrstim tradicijama prijateljstva, dinamično razvijali u širokom spektru i da je nastavljena realizacija velikih zajedničkih projekata, uz širenje kulturnih i humanitarnih veza.

- Ubeđen sam da će dolazeća 2019. godina doneti nove mogućnosti za jačanje praktične saradnje između Rusije i Srbije. To u potpunosti odgovara interesima naših zemalja. Želim Vam, poštovani gospodine Predsedniče, zdravlje i uspeh, a svim građanima Srbije - mir i prosperitet - kaže se u čestitki premijera Medvedeva.

Uručenje čestitki - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Vučić i ambasador Čepurin konstatovali su da se uspešno završavaju pripreme za zvaničnu posetu predsednika Putina Beogradu, koja će, kako je rečeno na sastanku, biti potvrda prijateljstva dveju zemalja i bratstva srpskog i ruskog naroda.

Predsednik Vučić je rekao da je poseta predsednika Putina velika čast za Srbiju.

Očekuje se potpisivanje dvadesetak dokumenata, koji će unaprediti saradnju Srbije i Rusije u svim oblastima, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

VIDEO: Vučić će se videti s Putinom 17. januara u Beogradu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uchiha Madara

    26. decembar 2018 | 12:14

    Hvala im na cestitkama i uzvracamo.

  • Rasa

    26. decembar 2018 | 12:14

    Srbiji ce biti velika cast da ugosti ruskog predsednika Putina,sa kojim ima tradicionalno dobre odnose.

  • Simbad

    26. decembar 2018 | 12:15

    Velika i znacajna podrska za srpski narod.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA