Hvala na savetu da batalimo nauku i umetnost koji nećemo prihvatiti: Brnabić odgovorila ekonomisti posle njegove kritike na račun Vlade

Ekonomista Ljubomir Madžar je za list Danas izjavio da su "preduzetnici najkreativniji sloj društva, mnogo važniji nego naučinici ili umetnici, jer stvaraju nove vrednosti"

  • 81

Premijerka Srbije Ana Brnabić odbacila je danas kao "neverovatnu" kritiku ekonomiste Ljubomira Madžara, koji je rekao da su preduzetnici važniji od naučnika ili umetnika i da bi država trebalo da sarađuje sa njima, a ne da ih progoni i zatvara.

- Kakva neverovatna kritika politike Vlade od profesora Ljubomira Madžara - napisala je Brnabić na svom tviter nalogu i upitala da li je kritika upućena zato što Vlada Srbije konačno ulaže u nauku i umetnost, u drugačiju viziju razvoja.

Kako je primetila, Madžar je kritikovao Vladu koja je, navodi, uvela preduzetničko obrazovanje u škole, oslobodila preduzetnike poreza i doprinosa u prvoj godini poslovanja, a što se nauke tiče, poručila je, najrazvijenije zemlje izgrađene su na istraživanju i razvoju.

- Hvala na savetu da batalimo nauku i umetnost koji nećemo prihvatiti - napisla je Brnabić na tviteru.

Ekonomista Ljubomir Madžar je za list Danas izjavio da su "preduzetnici najkreativniji sloj društva, mnogo važniji nego naučinici ili umetnici, jer stvaraju nove vrednosti", kao i da bi država sa njima morala da sarađuje, da ih podstiče, a ne da ih "progoni i zatvara".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majce

    3. januar 2019 | 17:09

    Nauka i umetnost su vazni delovi drustva, koji ce nam doneti inovacije.

  • Ff

    3. januar 2019 | 20:20

    Nem razloga da odustanemo od necega kada imamo toliko velikih umova, vekovima unazad. Moramo nastaviti da se borimo za svoju zemlju svakim danom, na svakom polju.. nece neko polje biti manje vaznp u odnosu na drugo.. ali moramo nastaviti ovako

  • Msm

    3. januar 2019 | 17:22

    Kad je toliki stručnjak, zašto se nikada nije prihvatio vođenja ekonomije, već je uvek bio "veći katolik od Pape"? Klasična, srpska filozofija; bolje kritikovati, nego se posla latiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA