U ovom momentu niko ne zna šta ćemo staviti na referendumski listić: Gojković podseća da još nema ni dijaloga Beograda i Prištine (FOTO)

Predsednica Skupštine Srbije je to odgovorila na pitanje da li bi parlamentarni izbori u Srbiji mogli da se održe istovremeno kad i eventualni referendum u vezi sa Kosovom i Metohijom

  • 55

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković kaže da je nastavak pregovora Beograda i Prištine “miljama daleko” i da je “pitanje svih pitanja” ukidanje taksi Prištine na proizvode iz centralne Srbije.

Priština, ocenjuje Gojković, očigledno ima neku “nevidljivu” podršku izdaleka, jer su, kako kaže, njihovi potezi sve radikalniji u odnosu na građane srpske nacionalnosti.

Na pitanje da li bi parlamentarni izbori u Srbiji mogli da se održe istovremeno kad i eventualni referendum u vezi sa Kosovom i Metohijom, Gojković podseća da još nema ni dijaloga Beograda i Prištine, pa samim tim ni referendumskog pitanja.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Šta ćemo staviti na (referendumski) listić, to u ovom momentu u Srbiji niko ne zna - primetila je Gojković za Tanjug.

Kada je reč o uključivanju velikih sila u dijalog Beograda i Prištine, Gojković navodi da će se, ukoliko se uključi jedna velika sila - SAD, sigurno uključiti i Ruska federacija i Kina.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Ne znam još šta će predsednik (Aleksandar) Vučić razgovarati sve sa Vladimirom Putinom, ali ima naznaka, i čini mi se da je i ambasador Rusije u Beogradu dao izjavu na tu temu i rekao da će se sigurno i o tome razgovarati - rekla je Gojković odgovarajući na pitanje da li bi jedna od tema tokom posete Putina Beogradu mogla da bude uključivanje Moskve u dijalog.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Gojković je ocenila da je poseta predsednika Ruske federacije Vladimira Putina prijateljska i dodala da će ona ojačati bilateralne odnose dve zemlje koji su na uzlaznoj putanji.

- Očekujem da se potpišu važni sporazumi iz različitih oblasti, pre svega, iz ekonomije - rekla je Gojković.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    6. januar 2019 | 11:45

    Dok se ne razoruza i potpuno ukine taksa,albanska OVK ROSU samozvana policija i albanska OVK vojska NESME SE IMATI DIJALOG SA ALBANSKIM OVK TERORISTIMA ! SVE RESAVATI ZAJEDNO SA RUSIJOM I KINOM U UN A NE U EU KOJA JE OKUPATOR JUZNE SRBIJE KOSOVO I METOHIJE !

  • Boki

    6. januar 2019 | 14:10

    Bilo bi mnogo lakše sve kada bi albanci bili spremni za postizanje bilo kakvog sporazuma.

  • Zika

    6. januar 2019 | 12:26

    Dijalog koji ce doneti rezultat i pomak u odnosima Beograda i Pristine je jos daleko,jer Albanci i dalje ne zele normalizaciju odnosa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA