Mir Božji - Hristos se rodi! Ministari, političari i stranke uputili čestitke svima koji slave Badnje veče i Božić

Oni su Božić čestitali vernicima, patrijarhu srpskom gospodinu Irineju, episkopima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve

  • 3

Povodom božićnih praznika danas su ministri, politički predstavnici i političke stranke uputili čestitke sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i građanima Srbije koji po julijanskom kalendaru slave Božić.

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović čestitala je vernicima, patrijarhu srpskom gospodinu Irineju, episkopima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve Badnji dan i predstojeći Božić poželevši im dobro zdravlje, mir i blagostanje.

FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

- Vaša svetosti, poštovane građanke i građani, upućujem vam srdačne čestitke povodom jednog od najvećih hrišćanskih praznika - dana Hristovog rođenja. Neka nam ovaj sveti dan donese mir i blagostanje, dobro zdravlje i radost. U želji da izazovno vreme koje je pred nama podnesemo dostojanstveno, negujući zajednicu ljubavi i međusobnog poštovanja, postupajući po hrišćanskim vrednostima mirenja i praštanja, jer jedino tako možemo živeti kao ljudi, pozdravljam vas najlepšim rečima: Mir Božiji, Hristos se rodi! - izjavila je Mihajlović.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom gospodinu Irineju, sveštenstvu, monaštvu i svima koji praznik Hristovog rođenja obeležavaju po julijanskom kalendaru uputio najsrdačnije čestitke.

Foto: Marko Jovanović

- Neka vam radost rođenja Bogomladenca Hrista podari duhovnu snagu i dobru volju da ubuduće hrabro, složno i uspešno izvršavate poverene vam zadatke. Sa željom da praznične dane provedete u miru, slozi i ljubavi sa svojim najbližima, pozdravljam vas radosnim pozdravom: Mir božji - Hristos se rodi!", naveo je Vulin u čestitiki.

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić čestitao je svim građanima pravoslavne vere koji najveći hrišćanski praznik slave po julijanskom kalendaru.

Foto: Tanjug/Rade Prelic

- U zdravlju, miru i uz svoje najbliže proslavite Badnji dan i Božić. Neka nas najradosniji hrišćanski praznik podseti na važnost radovanja, ljubavi, razumevanja i darivanja i da sa novom nadom nastavimo dalje - naveo je Ružić u božićnoj čestitki.

Potpredsednik kosovske vlade i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić svim pravoslavnim vernicima uputio je božićnu čestitku povodom tog najradosnijeg hrišćanskog praznika.

FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL

- Neka ovaj praznik mira, nade i ljubavi darovanih nam kroz rođenje Hrista budu osnovna pokretačka i stvaralačka snaga u našem životu. Božić nas podseća na one koji su nam najbliži, najmiliji i zato je poruka razumevanja i solidarnosti koju ovaj praznik nosi u sebi danas važnija nego ikad za sve koji žive na Kosovu - naveo je Jevtić u čestitki.

Printskrin: Youtube/RTS Sajt - Zvanični kanal

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta uputio je čestitke Njegovoj Svetosti patrijarhu Irineju, vladikama, sveštenstvu, monaštvu i svim građanima Republike Srbije i Republike Srpske koji najradosniji hrišćanski praznik rođenja Hrista slave po julijanskom kalendaru.

Linta posebno želi srećan Badnji dan i srećan Božić proteranim Srbima, kao i svim Srbima koji žive u državama nastalim na području bivše Jugoslavije, u evropskim zemljama, SAD, Kanadi, Australiji, Novom Zelandu i drugim mestima širom svijeta sa željom da dane Božića provedu u miru, zdravlju, radosti i međusobnom uvažavanju.

Foto: Nikola Tomić

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma čestitao je građanima Jagodine i Srbije Badnji dan i Božić, sa željom da budu okruženi ljudima koje vole.

Marković, u čestitki ističe, da građani za najradosniji hrišćanski praznik podele sa najbližima radost, da budu zdravi, veseli i složni.

Čestitku povodom božićnih praznika uputila je svim građanima pravoslavne veroispovesti i SNS Vranje uz poruku da praznične dane proslave u miru, ljubavi i blagostanju u krugu svojih porodica.

- Neka nas praznik Hristovog rođenja nadahne da poštujemo tradiciju i negujemo vrednosti zajedništva, sloge i međusobnog poštovanja, uz iskrenu želju da gradimo bolku budućnost za sve građane - navodi se u čestitki SNS Vranje.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    6. januar 2019 | 16:22

    Vaistinu se rodi! Srećno Badnje veče i Božić svima!

  • Aca

    6. januar 2019 | 16:12

    Hvala im takodje sve najbolje!!!

  • Nikolas

    7. januar 2019 | 12:26

    SETIMO SE NA DANASNJI DAN I NASEG GENIJA NIKOLE TESLE KOJI NAS NAPUSTI PRE 76GODINA U SNU !!! VECNA MU SLAVA !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA