≫ 

Dačić uvređen: Problem vladajuće koalicije nije SPS

Vređa me da, posle svega što sam zajedno uradio s Vučićem, uopšte odgovaram na takva pitanja - istakao je lider SPS-a i ministar spoljnih poslova Srbije

  • 38

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić odbacio je kao neosnovane sumnje u pouzdanost te stranke kao partnera u vladajućoj koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS).

Predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić kritikovao je, u autorskom tekstu u prazničnom, božičnom broju "Kurira", ljude u sopstvenoj partiji, ali i neimenovane koalicione partnere za navodno "šurovanje sa opozicijom".

- I ne interesuju me njihove (opozicija) kombinacije s nekim ljudima iz moje partije, pojedinim koalicionim partnerima koji već razmišljaju kako bi ponovo mogli da budu jezičak na vagi i opet promene stranu - napisao je Vučić.

Dačić je rekao da je "sto puta rekao da Vučić ne brine za SPS", već da brine za ljude sa svoje liste i iz svoje stranke.

- Oni i bez nas imaju većinu, ali tako je napravio listu da bez njegovih partnera sa liste, on nema većinu u parlamentu, a oni mu ništa značajno nisu doneli u broju birača. Tako da bi bilo bolje da obrati pažnju na njih, a i na ljude iz svoje stranke - rekao je Dačić.

- Vređa me da, posle svega što sam zajedno uradio s Vučićem, uopšte odgovaram na takva pitanja - istakao je lider SPS-a i ministar spoljnih poslova Srbije.

PLENKOVIĆEVA IZJAVA JE BESTIDNA

Foto: Tanjug/FOTO HINA - DENIS CERIC

On je osudio kao "bestidnu" izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, na božićnom prijemu Srpskog narodnog veća u Zagrebu, da Hrvatska radi na integraciji srpske manjine i da je "proces mirne reintegracije jedna od najvećih ostavština prvog predsednika Hrvatske Franje Tuđmana".

- Zamislite kakva je to bestidnost da na proslavi Božića, među ono malo Srba što ih je ostalo u Hrvatskoj, izgovorite da je Tuđmanova najvrednija ostavština reintegracija Srba. Samo ne znam da li Plenković pritom misli i na onih 220.000 naših nesrećnika iz "Oluje"  - rekao je Dačić za današnje "Večernje novosti".

Povodom Plenkovićeve izjave da je istina ključna za pomirenje i da se ona odnosi na to da je Hrvatska "bila žrtva agresije Miloševićevog velikosrpskog režima", on je podsetio da je međunarodni sud pravde presudio da nije bilo agresije.

- Agresiju je izvršila (u Drugom svetskom ratu) NDH i došla do Zemuna, Novog Sada i Šapca, kao i Hrvatska u okviru Austrougarske u Prvom svetskom ratu. Pritom, ni u jednom ni u drugom slučaju nisu platili ratnu odštetu -rekao Dačić.

On je još rekao da "pomirenja može biti samo onda kada se u Hrvatskoj Jasenovac ne bude predstavljao kao mesto dobre zabave i pozorišnih predstava, kada se ne bude pretilo zabranom srpskih stranaka i ćirilice, kada ne bude tabli s pokličom "Za dom spremni" tamo gde su ubijana srpska deca, kada državni vrh ne bude đuskao uz Tompsona..."

VIDEO: Dačić o koačliciji sa SNS- om

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    8. januar 2019 | 08:57

    SPS bi imao mnogo vise glasova u Srbiji kad nebi bio u koalciji nisakim pa ni sa SNS i kad bi ponudio sopstveni jak program resavanje Nato EU 20 godina vojne okupacije juzne Srbije koji bi bio uskladu sa Ustavom Srbije i prekid politike DVE STOLICE Ovako se SPS dozivljava kao PRIVEZAK SVAKOJ VLASTI NA VLASTI isto radjeno za vreme perioda vlade Slobodana Milosevica. Nisam siguran da je SPS verodostjan svojoj izvornoj politici od nastajanja do danas !

  • star

    8. januar 2019 | 08:58

    Kao što je i najavljivao naš predsednik je trebao da rasčisti sa pojedincima u samoj SNS, da nebi dolazili u situaciji da poneki šuruju sa opozicijom.

  • Lola

    8. januar 2019 | 09:04

    Do sada su odlično funkcionisali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA