≫ 

Treba nam čvrsto branjena granica: Vulin o potezu Albanaca

- On pravi "veliku Albaniju" - rekao je ministar odbrane

  • 16

Ukidanje granice između Srbije i Albanije je pokušaj aneksije, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- Neverovatno je da se sada tako nešto radi, ali kao što vidite nije to nešto što ne očekujemo od strane Albanije, od Edija Rame, od Haradinaja. Međutim, na to ceo svet ćuti, ceo svet se pravi da se to nije desilo. Nije Rama rekao da će ukinuti granice između država, on ukida granice između Albanaca. Rekao je otvoriću granice prema Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Grčkoj, tamo gde žive Albanci. On pravi "veliku Albaniju" - rekao je Vulin u jutarnjem programu televizije Pink.

On navodi da na to upozorava godinama i da ga nekad optužuju da je pristalica teorije zavere, nekada govore da se svađa sa susedima.

Ukidanje granice između Albanije i Kosova nije nešto što ne očekujemo od strane Albanije, od Edija Rame, od Haradinaja-Printskrin: Facebook/Ramush Haradinaj

- Gde sam ja to pogrešio? Ja sam apsolutno u pravu, oni prave ''veliku Albaniju'' i na nama je da se suprotstavimo. Moramo što pre imati čvrstu branjenu granicu da ''velika Albanija'' prestane već jednom da se širi. Ono što je posebno zanimljivo je to što Brisel i NATO ćute, oni su to i hteli i podržali. To Albanci nikada ne bi uradili bez njih - kazao je Vulin.

On napominje da se u Tirani priprema pregovarački tim za dijalog sa Beogradom, a koliko puta su rekli „Srbi na Kosovu treba da vode samostalnu politiku, nemojte da se Beograd meša“.

- A Tirana može da se meša? To je sasvim u redu? Slušajte šta nam brane, to radite. Srbi moraju da rešavaju svoje nacionalno pitanje a nacionalno pitanje će se rešavati tako što vodimo računa o celom srpstvu i tako što se odluke za sve Srbe donose u Beogradu. Nigde drugde. I donose se zajedno - podvukao je ministar Vulin.

Vulin je poručio da bi voleo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspe da se izbori za razgraničenje-Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Poručio da bi voleo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić uspe da se izbori za razgraničenje.

- Šanse za dogovor sa Albancima su skoro nikakve. Ako ih je nekada i bilo, posle ovih reakcija NATO i ćutanja EU, verovatno da nema više nikakve šanse - zaključio je ministar.

Poručio je da ne treba da se brinemo zbog opasnosti od formiranja tzv. vojske Kosova.

- Vojska Srbije je dovoljno jaka da pobedi mnogo jače, brojnije i moćnije vojske nego što je ta paravojska koju prave na Kosovu i Metohiji. Oni su nama dali poruku šta hoće sa nama. Šta ako jednog dana budu dovoljno jaki da nas ugroze? Njihova poruka je jasna - napravili smo vojsku koja će zaratiti sa Srbijom. Ono što me posebno brine jeste što ćute i Crna Gora i Makedonija - naglasio je Vulin.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aki

    10. januar 2019 | 14:03

    granice nam svakako trebaju biti bezbedne.

  • bane

    10. januar 2019 | 14:04

    Tesko cemo mi izaci na kraj sa Albancima,ali boricemo se do kraja

  • Luka

    10. januar 2019 | 14:17

    Moramo da budemo svesni da su Albanci na sve spremni i da ih ništa neće sprečiti ako odluče da napadnu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA