≫ 

Berlin želi da Beograd i Priština imaju konstruktivan dijalog: Šef nemačke diplomatije poslao jasne poruke Pacoliju

Normalizacija odnosa je ključna pretpostavka da bi diskusija o približavanju EU između evropskih zemlja krenula u odgovarajućem smeru - izjavio je nemački diplomata

  • 7

Berlin želi da Srbija i Kosovo imaju konstruktivan dijalog, rekao je danas šef nemačke diplomatije Hajko Mas, koji je u Berlinu razgovarao sa kosovskim ministrom spoljnih poslova Bedžetom Pacolijem.

Kako je rekao, dijalog između srpskih i kosovskih vlasti, kao i normalizacija odnosa su pretpostavke približavanja i Beograda i Prištine Evropskoj uniji.

Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli razgovarao je danas sa šefom nemačke diplomatije Hajkom Masom-Foto: A. Nalbantjan

- Mi želimo da između Kosova i Srbije postoji konstruktivan dijalog. Normalizacija odnosa je ključna pretpostavka da bi diskusija o njihovom približavanju EU između evropskih zemlja krenula u odgovarajućem smeru - rekao je Mas, prenosi Tas s.

Prema rečima nemačkog ministra, Berlin podržava evropsku perspektivu zemalja Zapadnog Balkana.

Normalizacija odnosa je ključna pretpostavka da bi diskusija o približavanju EU između evropskih zemlja krenula u odgovarajućem smeru-Foto: AP/ Tanjug

Istovremeno, Mas je pozvao kosovske vlasti da ulože više napora u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тодорић

    10. januar 2019 | 17:55

    А да Берлин мало сјаше?

  • Cika Velja

    10. januar 2019 | 16:57

    Meni glupo da mi priznajemo Kosovo...jer bi to bilo da svesno neprijatelju u ruke bezuslovno predajemo okupiranu teritoriju...a nesto nemam dojam da je Srbija kapitulirala pred nekim!!!

  • Maverick

    10. januar 2019 | 15:54

    Sve ovi nešto žele,a sa druge strane podržavaju šiptare.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA