34

Klinč zbog neočišćenih ulica i gradskog prevoza: Posle Vesićevih tvrdnji, stigao Đilasov demanti

Žestoka prozivka na društvenim mrežama između lidera SzS i zamenika gradonačelnika Beograda

Vesic, Djilas
Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić,Nikola Tomić

Jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju, Dragan Đilas, oglasio se sinoć na svom Tviter profilu i uputio negativne kritike na račun gradske vlasti Beograda. Njemu je, naime, zasmetalo što su zbog snega u glavnom gradu skraćene trolejbuske linije jer se to, kako kaže, u periodu od 2008. do 2013. nije dešavalo. Ubrzo mu je na ove prozivke odgovorio zamenik gradonačelnika, Goran Vesić. U međuvremenu, stigao je Đilasov demanti na Vesićeve tvrdnje.

- Odavno se zna da je Dragan Đilas najveći lopov u srpskoj politici, a od večeras znamo da je najveći licemer i lažov. Tako nam se Đilas večeras obratio sa tvrdnjom da u vreme dok je on bio gradonačelnik nikada nijedna linija gradskog prevoza nije skraćena!? Veću laž nikada nisam čuo - napisao je Vesić na svom Fejsbuku.

Đilas se oglasio još jednim tvitom u kom je napisao:

- Na Gazeli nema ni gram snega. Ili tamo pada drugačiji sneg nego po beogradskim ulicama, ili je poenta u tome što Gazelu čisti republika, a gradske ulice grad Beograd. Od Vesića je čak i Zorana bolja.

Usledio je odgovor Vesića:

- Đilas stvarno misli da smo zaboravili 2012, 2011. i 2009. kada je za vreme snežnih padavina bio haos u Beogradu, baš u vreme kada je ovaj lopov bio gradonačelnik. Da li je zaboravio kako se 11. decembra izvinjavao građanima zbog kolapsa u javnom prevozu. Da li seća kako je pozivao građane 2012. da čiste sneg jer gradske službe to nisu bile u stanju da urade, pa je bacio 11 hiljada dnevnica za ljude koji sneg nisu očistili, a polomili su skoro tri hiljade lopata. Da li se Đilas seća 2011. godine kada je zbog njegove nesposobnosti da očisti grad policija obustavila saobraćaj na autoputu kroz grad i preusmerila automobile na obilaznicu na kojoj je došlo do kolapsa.

Zamenik gradonačelnika je potom dodao:

- Za vreme vlasti tog nesposobnog lopova, zatvoren je bio autoput za saobraćaj što se nije desilo nikada od kako je sagrađen. Te 2011. godine za vreme snežnih padavina tom nesposobnjakoviću se desilo da se zaledi čitav Brankov most, pa je bilo više desetina udesa na 500 metara, Požeškom ulicom nije moglo da se prođe, kao ni Košutnjakom, Surčin je bio odsečen od Beograda kao i naselja Padinska skela, Vrbovski, Zrenjaninski put, Jabučki rit, a bile su blokirane okretnice u Čingrijinoj, nisu radile linije javnog prevoza prema Učiteljskom naselju i Medakoviću.

- Da li je Đilas zaboravio kako je sa svojim bahatim saradnicima pretio načelniku Zimske službe i vozačima Beograd puta da će da ih hapsi jer nisu dovoljno spustili raonike? Te 2011. godine preko 70 linija gradskog prevoza je bilo otkazano i to je najveći kolaps javnog prevoza u Beogradu, a trole su presumeravane. Đilas stvarno misli da smo zaboravili da je dok je bio gradonačelnik ukinuo zimske i letnje gume u GSP i naterao gradskog prevoznika da kupi MS, univerzalne gume - napisao je Vesić.

I za kraj je dodao:

- Sve to Đilas zna, ali misli da smo zaboravili. Mi nismo. Ali kakav bednik mora da bude čovek koji se raduje snegu i tome da je neka trolejbuska linija morala da bude skraćena zbog nevremena. Ove laži koje je Đilas večeras izgovorio najbolje govore kako on vidi politiku i svoju bolesnu želju da se vrati na vlast. Lažima i prozivanjem nesreće. Kako naš narod kaže ako laže koza, ne laže rog pa sam pronašao neke novinske tekstove iz vremena kada su bile velike snežne padavine, a Đilas je bio na vlasti u Beogradu, iz kojih se vidi kako su skraćivane linije javnog prevoza i kakav je kolaps bio u gradu.

NIKODIJEVIĆ: ĐILAS JE POKUŠAO DA BUDE DUHOVIT

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević je u uključenju u Jutarnji program TV Prva, na komentare Dragana Đilasa da je most Gazela, koji čisti Republika, manje očišćen od drugih ulica u gradu koje čiste „Beograd put” i da skoro da „drugačiji sneg” pada na Gazeli, odgovorio da je Đilas pokušao da bude duhovit, ali da kada su ozbiljne situacije kao što je sada, nema mesta za neozbiljnim pošalicama.

Pamtim pre deset godina kako je Beograd bio očišćen i da je auto-put bio zatvaran zbog snega kao i da su pozivali građane da dobrovoljno čiste sneg i da je bilo 11 hiljada prijavljenih koji su radili za dnevnicu jer gradske službe nisu mogle da očiste grad – podsetio je on i naglasio da ne bi trebalo da se pravimo da je sve bilo idealno kad je Đilas bio gradonačelnik.

Nikodijević - Foto: Marko Jovanović

On je naglasio da su sada glavne gradske saobraćajnice i most Gazela očišćeni i prohodni i da se na tome mnogo radi i da sistem funkcioniše.

Nikodijević je naglasio i da je sada na redu da se očiste ulice drugog prioriteta u roku od 48 sati.

- Očekujem da će do sutra popodne biti očišćene sve ulice drugog prioriteta. U gradu sve dobro funkcioniše i kada je u pitanju snabdevanje toplotnom energijom. Nema kvarova, sem jednom većeg kvara od pre tri dana koji je uspešno otklonjen – rekao je Nikodijević.

Generalno grad dobro funkcioniše, službe rade na kvalitetan način svoj posao, a od prestanka snega do jutros, do kretanja gradskog prevoza, očišćene su ulice prvog prioriteta, rekao je predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević u uključenju u jutarnji program Prve televizije.

Dugujemo zahvanost svim ljudima koji rade u zimskoj službi, „Beograd putu”, „Gradskom zelenilu” „Čistoći” i „Beogradskim elektranama”, jer zaista ulažu ogromne napore da bi se život u Beogradu nesmetano odvijao u ovim otežanim vremenskim okolnostima – rekao je Nikodijević.

DEMANTI DRAGANA ĐILASA

U međuvremenu, posle tvrdnji Gorana Vesića i reakcije Nikole Nikodijevića, našoj redakciji je upućen demanti Dragana Đilasa. Kako je navedeno, jedan od lidera SzS nam je saopštenje poslao, povodom neistina zamenika gradonačelnika Beograda.

Dragan Đilas - Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Demanti prenosimo u celosti.

Povodom neistina zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, iznosim sledeće činjenice:

1. Nikada nisam izjavio da nijedna linija gradskog prevoza nije skraćena zbog snežnih padavina. Precizno sam na tviteru napisao da nikada nije skraćena nijedna trolejbuska linija kao odgovor na vest da su u jučerašnjem danu, zbog loše organizovanog čišćenja ulica, skraćene trolejbuske linije ka Zvezdari i Učiteljskom naselju.

2. Svako ko se bavio poslom vođenja grada zna da je suština čišćenja ulica u pripremi, odnosno da je neophodno da se po ulicama pospe so pre nego što sneg počne da pada. Ako se to ne uradi, nema nikakve šanse da se obezbedi nesmetano odvijanje saobraćaja. U mom mandatu smo imali treći najveći sneg u istoriji Beograda (53 cm), ali je grad funkcionisao i u tim okolnostima.

3. Što se funkcionisanja javnog gradskog saobraćaja tiče, od izuzetne važnosti je stanje vozila kako GSB-a, tako i ostalih gradskih preduzeća. Trolejbusi koji su kupovinom novih izbačeni iz upotrebe pre skoro deset godina, vraćeni su na ulice. Mnogo je tvrdnji da su vozila Gradskog saobraćajnog preduzeća u lošem stanju, da mnoga nemaju ni zimske gume. Sve to se odražava na njihovo korišćenje i funkcionalnost u ovakvim uslovima.

4. Tvrdnja da je zbog nesposobnosti gradskih vlasti auto-put bio u prekidu, pokazuje neznanje zamenika gradonačelnika. Saobraćaj auto-putem je jedne godine bio u prekidu na usponu iznad Bubanj potoka, ali to je saobraćajnica koju održava Republika Srbija, a ne Grad Beograd. Tokom jučerašnjeg dana je auto-put kroz Beograd bio potpuno očišćen od snega, za razliku od gradskih ulica, jer je ovoga puta Republika svoj posao odradila kako treba.

5. Grad je dodatno angažovao sve koji su bili spremni da za dnevnu nadoknadu čiste trotoare kako bi se građani bezbednije njima kretali. To je normalna mera u uslovima velikih padavina, jer broj zaposlenih u gradskim preduzećima nije dovoljan da to odradi dovoljno brzo. Tvrdnja da su angažovana lica slomila 3.000 lopata, zaista ne zaslužuje komentar.

(Telegraf.rs)

Tagovi: Dragan Djilas, Goran Vesić, Savez za Srbiju, SzS, zamenik gradonačelnika

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (34)
Poređaj komentare:
 • I
  Iva

  Propaloj opoziciji sve smeta jer se vise nista ne pitaju niti ih gradjani cuju.Nevreme je veliko gradjani moraju biti strpljivi.

 • D
  Dejan

  Jasno je da je on bio nesposoban, zato i nije više na vlasti. Pokaži se i budi bolji od njega, očisti ulice, a ne samo da napadaš kako nije bilo dobro dok su oni bili na vlasti. Nije poenta vraćati se u prošlost i pričati kako neko nije radio dobro svoj posao. Dokaži na delu (na ulici) da je sada bolje. Inače u BG je negde i bačena so i rizla, a van BG-a, nije ni očišćeno, niti bačena so... Ž A L O S N O ...

 • H
  hana

  Uvek su problemi kada je sneg u pitanju.

Jovanović izgubio spor protiv lidera Srpske desnice, Vacić provocira: Drago mi je što će davati dve trećine svoje plate

Iz "Dosta je bilo" saopštili: Uhapšene predsednica i članica DjB u Zemunu

Haradinaj ostao bez najbližeg saradnika: Napušta Prištinu ide na novi zadatak

Odlaganje rešenja kosovskog pitanja je iskra koja može da zapali region: Vučić o nastavku dijaloga Beograda i Prištine

Vlada Srbije daje SPC preko milijardu dinara za radove na Hramu Svetog Save

Vučić otkrio zašto okleva da raspiše vanredne izbore

Protesti u Srbiji, Albaniji i u Crnoj Gori imaju zajedničku nit: Đukanović se oglasio o "makedonskom scenariju"

Ispred sudnice napao čoveka koji je nosio srpsku zastavu, a onda krišom prenosio izricanje presude Karadžiću: Veliki bezbednosni propust Tribunala (VIDEO)

Obradović priznao da je bio zaljubljen u Bojanu Maljević: Možda sam luzer i sve stavljam na kocku, ali ne mogu da se pomirim sa tim da živimo u laži

Haradinaj ne odustaje od ultimatuma: Ili priznanje ili ništa od sporazuma sa Srbijom

Čedomir Jovanović traži da se 11. jul proglasi Danom sećanja na genocid u Srebrenici

Vučić sa Sijem 25. aprila u Pekingu: Predsednici Srbije i Kine potpisuju niz bilateralnih sporazuma

Gde će Radovan Karadžić služiti kaznu? Posle sprovođenja ove procedure biće određena država

Jurio ga je Delta fors, maskirali su se i u gorile, ali ga je odala greška brata: Kako se krio Karadžić, koji je uhapšen kao dr Dabić u busu

Pacoli uhvaćen u laži, raskrinkao ga Dačić

Uvođenja dualnog obrazovanja najvažnija reforma obrazovanja u Srbiji u poslednjih nekoliko decenija: Vučić razgovarao sa Renold (FOTO)

Na kraju puta međusobno priznanje Kosova i Srbije: Šef crnogorske diplomatije razgovarao sa Pacolijem u Prištini (FOTO)

Ova jalova osveta Haga! Meni, starcu, ne mogu ništa. Srpski narod i ja smo već pobedili. Stvorena je Republika Srpska: Karadžićeva poruka posle presude (VIDEO)

Francuska nema "crvenu liniju": Ambasador Mondoloni o mogućem sporazumu Beograda i Prištine

Prošla sam kroz pakao, možda preuzmem neku funkciju: Aja Jung o učešću u politici

Srbija nije ni Sirija ni Venecuela, ukoliko želite nešto da menjate, izađite na izbore: Palmina poruka opoziciji

SNS izvestila EPP o protestima u Srbiji: Joksimović i Vučević sa čelnicima najveće i najuticajnije političke grupacije u Evropskom parlamentu (FOTO)

Skupština nastavila rad: Prvo poslanička pitanja, deo opozicije nastavio bojkot

To što Albanija radi, graniči se sa nezvaničnom objavom rata Srbiji: Drecun o zajedničkoj vojnoj vežbi Tirane i Prištine

Bojana Maljević: Ne mogu da osvajam slobodu sa Obradovićem koji ima fašističke stavove i slavi Radovana Karadžića

Haradinaju "zvone uši" posle sastanka sa američkim ambasadorom, Kosnet mu poručio: Zabrinuti smo za budućnost

Rama se rodio sa idejom da Kosovo pripadne Albaniji, ali to neće ići tako lako: Palma o stanju u regionu posle presude Karadžiću

Argentina neće priznati tzv. Kosovo: Važan sastanak Dačića u Buenos Airesu

Haški arhiv godinama čuvao dokaze protiv Karadžića: 4 predmeta su bila ključna

Dodik i Republika Srpska nemaju poverenja u Haški tribunal: Presuda Karadžiću arogantna i cinična, pomirenje nemoguće (VIDEO)

Karadžićev advokat iznenadio svojom izjavom: Moj klijent oseća moralnu odgovornost

Karadžić osuđen na doživotni zatvor, povećana prvobitna kazna: Pravosnažna presuda prvom predsedniku Republike Srpske (FOTO) (VIDEO)

Oglasila se EU po izricanju presude Radovanu Karadžiću

Studenti organizovali šetnju zbog hapšenja svojih kolega (FOTO)

Ostajemo ponosni na njega, napravio je državu, priznao to neko ili ne: Reakcija porodice na presudu Radovanu Karadžiću

Potpisnici „Sporazuma sa narodom“ održali sastanak o daljim koracima i protestima

"Delimična, ali nedovoljna satisfakcija" za porodice žrtava: Čeda Jovanović o presudi Radovanu Karadžiću

Bedžet Pacoli zadovoljan zbog presude Radovanu Karadžiću

Srbija i Egipat uskoro na zajedničkoj obuci policajaca: U borbi protiv organizovanog kriminala i terorizma (FOTO)

Presuda Karadžiću nije konačna? Advokat najavljuje zahtev za reviziju (VIDEO)

Ovo su prve reči Radovana Karadžića posle osude na doživotni zatvor

Od 11 tačaka optužnice, Karadžić je proglašen krivim za 10: Kompletan spisak zločina koje su mu zacementirale sudbinu u Hagu

/
<% galerijaAlt %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima