Sevaju varnice među Albancima, Mustafa prozvao Haradinaja: Nije dobro što Priština ne poštuje pismo Trampa i ne ukida takse

Mustafa je na konferenciji za medije rekao da "bez podrške SAD Kosovo nikada ne bi postalo država"

  • 0

Predsednik Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Musutafa ocenio je da nije dobro što Priština ne poštuje predlog predsednika SAD Donalda Trapa i ne ukida takse od 100 odsto za uvoz srpske robe, objavio je RTK2.

Mustafa je na konferenciji za medije rekao da "bez podrške SAD Kosovo nikada ne bi postalo država".

- Mi cenimo pismo predsednika Trampa. Za nas je besmisleno da u vreme kada je Kosovo dobilo pismo da se uzdrži od akcija, Vlada Kosova uvodi mere od 100 odsto, umesto da razmotri pismo koje dolazi iz jedne zemlje od koje zavisi budućnost Kosova - rekao je Mustafa, preneo je portal Kossev.

Mustafa je kritikovao Vladu tzv. Kosova i premijera Ramuša Haradinaja i ocenio da "nije hendikep za Kosovo ukoliko padne vlada koja ima preko 80 zamenika ministara i mnoge ministre sa optužnicama".

Isa Mustafa je rekao da "bez podrške SAD Kosovo nikada ne bi postalo država"-Printskrin: YouTube/Gazeta Express

Predsednik Skupštine tzv. Kosova Kadri Veselji sazvao je za ponedeljak, 14. januara, novi sastanak za postizanje konsenzusa o dijalogu za normalizaciju odnosa sa Srbijom.

Pozivi za sastanak upućeni su Hašimu Tačiju, Ramušu Haradinaju, kopredsedavajućim i članovima pregovaračke ekipe Kosova, predstavnicima opozicionih stranaka - DSK i Samoopredeljenje.

Iz DSK i Samoopredeljenja su najavili da će taj kao i prethodne sastanke bojkotovati.

VIDEO: Rama i Haradinaj slave nakon zajedničke sednice dve Vlade

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA