≫ 

Dvojica OVK zločinaca otputovali u Hag: Mustafa i Ljuštaku uskoro na saslušanju u Specijalnom sudu za ratne zločine (VIDEO)

U Hag je u četvrtak otputovalo sedmoro bivših pripadnika OVK, a kako mediji navode, to je tek početak spiska na kojem je još pedesetak imena

  • 6

Bivši komandanti takozvane OVK, Sami Ljuštaku i Rustem Mustafa otputovali su u Hag, gde će biti saslušani u Specijalnom sudu za ratne zločine, prenela je danas RTK 2.

- Ljuštaku će u Hagu biti saslušan 16. januara, dok će se pred tužiocima suda Mustafa pojaviti 14. januara - rekao je njihov advokat Arian Koci.

Nekadašnji tužilac Haškog tribunala Džefri Najs braniće Ljuštakua pred Specijalnim sudom, preneo je Ekspres.

Foto: Tanjug/Miloš Jelesijević

U Hag je u četvrtak otputovalo sedmoro bivših pripadnika OVK, a kako mediji navode, to je tek početak spiska na kojem je još pedesetak imena.

Do sada iz Specijalnog suda u Hagu pozive su dobili, pored Mustafe i Ljuštakua, Sokol Dobruna, Nazif Mehmeti, Remzi Šalja, Safet Silun, Sulejman Seljimi, prva žena pripadnica OVK Raimonda Rear i drugi.

Ono što je izvesno to je da bivši šef glavnog štaba OVK Sulejman Seljimi neće otputovati kako je prvobitno trebalo na saslušanje u Hag zbog bolesti i Remzi Šalja, koji je u međuvremenu pobegao sa Kosova.

Prištinski advokat Tom Gaši je rekao izjavio da će prve optužnice pred Specijalnim sudom za ratne zločine biti podignute u narednih nekoliko sedmica, kao da bi se među optuženima mogli naći i najznačajniji komandanti OVK.

(Telegraf.rs / Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    13. januar 2019 | 14:58

    SRBI NISTA OD TOGA !!! TO JE HASKA FARSA!!

  • zoran

    13. januar 2019 | 16:14

    Ja mislim da nepostoji ni jedan Srbin koji vjeruje da će OVK teroristi biti kažnjeni. Svi će biti oslobođeni to već sada svi znamo!

  • 3OPAH

    13. januar 2019 | 14:55

    Haradinaja tačija prvo poslati tamo hapsiti ih i tamo sprovesti po deset godina ih tamo ispitivati kao vojislava seselja i ostale nase junake

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA