Haradinaj je oslobođen u Hagu jer svedoci nisu živi dočekali da se pojave pred sudom! Odalović poručio: Ključno je sačuvati očevice zločina OVK

Odalović je rekao da je Sud upozoren da se na vlasti u Prištini već 20 godina nalazi komandna struktura koja je predstavljala tzv. OVK i koja je, kako kaže, i dalje "gospodar života i smrti"

  • 15

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Srbije Veljko Odalović kaže da je Beograd Specijalnom sudu za OVK ukazao da je jedan od prioriteta da se sačuvaju svedoci zločina koje su počinili pripadnici tzv. OVK, kako bi bili sankcionisani i kako se ne bi ponovila situacija zbog koje su Ramuš Haradinaj i Fatmir Ljimaj oslobođeni u Haškom tribunalu.

Gostujući na TV Most, Odalović je rekao da je Sud upozoren da se na vlasti u Prištini već 20 godina nalazi komandna struktura koja je predstavljala tzv. OVK i koja je, kako kaže, i dalje "gospodar života i smrti", te da su zbog toga svi svedoci, naročito albanski, ugroženi.

- Haradinaj i Ljimaj nisu oslobođeni u Haškom tribunalu zato što nisu krivi, već zato što svedoci koji je trebalo da potvrde njihovu krivcu za zločine nisu živi dočekali da se pojave pred Tribunalom - izjavio je on.

Odalović je rekao da je Sud upozoren da se na vlasti u Prištini već 20 godina nalazi komandna struktura koja je predstavljala tzv. OVK-Foto: Medija centar Beograd

Uveren je, kaže, da će osam svedoka iz izveštaja o zločinima u Žutoj kući biti sačuvani, jer, ističe, Žuta kuća ne sme ostati nerasvetljena, zato što predstavlja jedan težak i monstruozan zločin počinjen nad Srbima. Odalović kaže da je njegov motiv da se otkriju i sankcionišu počinioci zločina nad Srbima na Kosovu, ali da kao predsednik Komisije za nestala lica ima odgovornost i da se pronađu tela ubijenih Srba za kojima se i danas traga.

- Porodice imaju prava da znaju šta se desilo sa njihovim najmilijima i ko je odogovoran za zločine koji su počinjeni nad njima - rekao je Odalović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    14. januar 2019 | 08:48

    SVI ONI STO SU KLALI SRBE I VADILI IM ORGANE ZA ZAPAD SU HEROJI I BORCI ZA VELIKU ALBANIJU KOJU ZAJEDNICKI STVARAJU UZ POMOC NATOA!!! NIKO OD NJIH NECE BITI KAZNJEN I SVE JE TO HASKA FARSA!!! HAG JE STVOREN DA UBIJA SRBE I SRBIJU!!!

  • Slobodan

    14. januar 2019 | 09:13

    Zar smo stvarno toliki naivci? Zar stvarno mislite da ce neko biti optuzen? Mozda ce nadrljati neki "PORTIR".....

  • Cika Velja

    14. januar 2019 | 09:13

    Neko bi pomislio da je rat bio,i da je rat prosao?! Na zalost...nije tako...rat jos uvek treaje!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA