≫ 

Nijedna žena ne sme biti izložena uvredama, diskriminaciji ili nasilju: Iz SzS i DS reagovali na napade na Milenu Ivanović

Veselinović se, posle sporne poruke na Tviteru, nije izvinio Mileni Ivanović

  • 12

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Ðilas izjavio je da je neprihvatljivo da se bilo koja žena naziva rečima koje je za Milenu Ivanović koristio Željko Veselinović, član SzS, te da Veselinovića za to ne abolira to što, kaže Ðilas, članovi tog Saveza svakodnevno trpe uvrede vlasti.

- Samo izvinjenje u ovom slučaju nije dovoljno - napisao je Ðilas na Tviteru.

Veselinović se, na toj društvenoj mreži, nije izvinio Mileni Ivanović, ali spornog tvita više nema na njegovom profilu.

Demokratska stranka takođe je osudila širenje mržnje prema ženama u javnom prostoru, što pripisuje i Željku Veselinoviću, zbog komentara o Mileni Ivanović, i premijerki Ani Brnabić zbog njenog odgovora na Veselinovićev tvit da se Ivanovićeva supruga navodno nedolično ponaša i da je "đavo".

DS je u saopštenju konstatuje da se poslednjih dana u nekim medijima i na društvenim mrežama može pročitati veliki broj neprimerenih kvalifikacija i tekstova u kojima se na nedostojan način se piše o ženama na javnim funkcijama.

Iz zSzS i DS su stigle osude zbog napada na Milenu Ivanović na društvenoj mreži Tviter-Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Nijedna žena, kažu, ne sme biti izložena uvredama, diskriminaciji, degradaciji ili nasilju, a mizoginija ne sme biti način političke borbe.

Veselinović je ranije objavio da Ivanoviću "pored ovakve žene neprijatelj nije bio potreban", ilustrujući to rečima: "žena đavo", ona koja nakon ubistva muža "đuska po beogradskim klubovima, a ne dođe na godišnji parastos".

Njegov tvit osudili su i premijerka Ana Brabić, poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankića Janković, pojedini ministri.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA