Ljajić tužio sam sebe Tužilaštvu za organizovani kriminal: Nezabeležen slučaj u pravosuđu

Ovo više nije politika, borim se za sopstvenu čast - kazao je Ljajić

  • 4
Rasim Ljajić Foto: Marko Jovanović

Ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić prijavio je sam sebe Tužilaštvu za organizovani kriminal nakon kleveta Vojislava Šešelja da je vođa narko-kartela, piše današnji "Blic".

Ljajić je za list potvrdio da je odlučio sam sebe da prijavi jer mu je dosta da, kako navodi, trpi klevete na svoj račun.

- Rekli su mi u Tužilaštvu da niko nikada još sebe nije prijavio, ali sam svestan da privatnom tužbom ništa ne bih postigao. Ovo više nije politika, borim se za sopstvenu čast - kazao je Ljajić.

Ljajić je, kako navodi list, pošto niko od nadležnih državanih organa nije reagovao na Šešeljeve tvrdnje, a ni lider radikala nije podneo prijavu, sam otišao u Tužilaštvo i zatražio da se svaka od Šešeljevih tvrdnji proveri.

"Blic" dodaje da je imao uvid u prijavu i da u njoj Ljajić navodi da ga je na sednici Skupštine, održanoj 30. oktobra, poslanik Vojislav Šešelj označio kao "glavnog vođu jednog od najjačih narko-kartela", kao i da "policija ima sva operativna saznanja", ali da "niko ništa ne preduzima".

Svoje optužbe je, kako Ljajić navodi, više puta ponovio javno, a sve je kulminiralo knjigom "Novopazarski kralj heroina Rasim Ljajić", čiji je Šešelj autor.

- Iako su ove tvrdnje u stvarnosti lišene svakog osnova, njihov negativan potencijal u javnom diskursu nikako ne treba potceniti i to ne samo zbog toga što je trgovina drogom teško krivično delo, već i zbog toga što dolaze od javne ličnosti, i što već nekoliko meseci zagađuju javni prostor - navodi se u prijavi.

Ljajić je naveo i da "očito nema drugog načina da se brani od besmislenih i lažni optužbi osim da praktično samog sebe prijavi i zatraži da tužilaštvo svaku od ovih tvrdnji i optužbi detaljno ispita".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorica

    15. januar 2019 | 16:31

    Gospidin Ljajic je jedan od najpostenijih politicara. Ne moze mu se sta zameriti. Klevete upucene ovom postenom coveku su zaista teske i to od koga? Od iritantnog Seselja koji vise nije u funciji. Gospodine Ljajicu tuzite ga za obavezno za uvredu casti.

  • Zürich 043

    15. januar 2019 | 10:10

    Politika je uvek prljava ali da li je lako oprati se i aki si čist,malo je teže istinom i pravdom postići cilj,tajna uspeha je i neistina ako se od ostalih prihvati.

  • lav

    15. januar 2019 | 15:29

    Ne zna se o nikome nista ili se o svakom zna sve jedino taj pescani sat je cudan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA