Vesić: Protesti u Beogradu slabe međunarodnu poziciju Srbije

Prema njegovim rečima, to je pokušaj da Vlada Srbije ne bude dovoljno jaka

  • 25

Protesti u Beogradu slabe međunarodnu poziciju Srbije i to Srbi sa Kosova i Metohije ne mogu da razumeju, a naročito ove koji su posvećeni godišnjici smrti Olivera Ivanovića, izjavio je član predsedništva SNS Goran Vesić i ocenio da su protesti upereni ka rušenju Srbije.

- Proteste u Beogradu najavio je Ramuš Haradinaj, isti ovaj čovek koji je odbio Stejt department. To je činjenica koju niko ne može da pobije - rekao je Vesić gostujući na TV Studio B.

On smatra da su protesti upereni ka rušenju Srbije i da nikome ne odgovara jaka Srbija, ni velikim silama, ni drugim zemljama u regionu.

- Ne odgovara im Srbija, koja kao što vidite, može da se izbori da Stejt department pritisne vlasti u Prištini da promene neku svoju odluku. Njima ne treba Srbija u kojoj predsednik Vučić svaki dan otvara novu fabriku. Dragan Ðilas preti tim investitorima i on ih odbija da dođu jer mu nije važno što time odbija i nova radna mesta jer mu do naroda i nije stalo - kazao je Vesić.

Vesić - Foto: Milena Đorđević

Prema njegovim rečima, to je pokušaj da Vlada Srbije ne bude dovoljno jaka i da ne može sa punim elanom i kapacitetom da brani interes Srbije kada su u pitanju pregovori za Kosovo i Metohiju.

Vesić je dodao da među demonstrantima ima puno ljudi koji su nezadovoljni i da imaju neki objektivan razlog zašto su došli na protest jer sve u društvu, kaže, nije idealno i takve ljude treba razumeti i poslušati.

- Te ljude zloupotrebljava šačica. Ðilas, Jeremić i ekipa koji na taj način ruše sopstvenu zemlju i budućnost svoje zemlje - naveo je Vesić.

Ističe da opozicija nema rešenja za društvene probleme kao što su nezaposlenost i KiM i da se zato oni nadaju da će Vučić završiti svoju političku karijeru na KiM, a pritom ih, kaže, ne interesuje koliko će to srpskih glava da košta.

Govoreći o napadu na Milenu Ivanović, udovicu pokojnog Olivera Ivanović, Vesić je rekao da je osnovni razlog tog napada to što nije sa njima htela da pravi političku predstavu od smrti svog muža.

Kaže da Željko Veselinović govori ono što Dragan Ðilas misli i da je on ''glasogovornik njihove politike''.

- Isto je i sa Igorom Jurićem, koji je predložio da se ubice dece kazne doživotnom robijom, sada ga kritikuju, a ranije kad im je bio potreban da kritikuju vlast onda su ga podržavali. Ali, njima nije ni bio cilj da zaštite decu, već da napadnu Vučića kao i uvek - rekao je Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radovan

    15. januar 2019 | 11:47

    Srbija je jaka, opozicija neće ovim protestima uspeti da je destabilizuje.

  • Dejan

    15. januar 2019 | 12:10

    Možda slabe, ali na zapadu ostatak sveta ipak je uz Srbiju ovakvu kakva je sada jaka i moćna.

  • Dragec

    15. januar 2019 | 14:01

    Ne mislim da je g din Vesic u pravu.Puna su nam usta demokratije.Pa zar setnja i protesti nisu civilizacijski cin.Saljemo sliku u svet,da svi vide da se u Srbiji radi po demokratskim modelima.Oni u Parizu ruse i spaljuju,a ovi nasi mirno i dostojanstveno setaju.Cak od ovih nasih,mogu nesto pametno da vide i nauce..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA