"Vojska Kosova" je neprihvatljiva za Srbiju, Kfor je jedini garant bezbednosti za Srbe na Kosovu: Vulin na sastanku sa komandantom misije (FOTO)

KFOR predstavlja jedinu legitimnu oružanu formaciju na Kosovu i Metohiji, a srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji u njemu vidi jedini garant svoje sigurnosti i bezbednosti - poručio je Aleksandar Vulin

  • 0

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas u Beogradu sa komandantom Kfora general-majorom Lorencom DAdariom.

Ministar Vulin naglasio je da je za Republiku Srbiju formiranje tzv. "Vojske Kosova" neprihvatljivo, te da je KFOR jedini garant bezbednosti na prostoru Kosova i Metohije, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

- KFOR predstavlja jedinu legitimnu oružanu formaciju na Kosovu i Metohiji, a srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji u njemu vidi jedini garant svoje sigurnosti i bezbednosti - istakao je ministar Vulin.

Foto: mod.gov.rs/Jovo Mamula

General D' Adario tokom današnjeg susreta naglasio je da poštuje poziciju Vlade Republike Srbije i uzdržano ponašanje tokom incidentnih situacija na Kosovu i Metohiji.

Ministar Vulin je zahvalio komandantu Kfora za očuvanje mira i bezbednosti na Kosovu i Metohiji, izrazivši očekivanje da će se održati dobar nivo saradnje između Vojske Srbije i Kfora.

U razgovoru sa generalom DAdariom, ministar odbrane je zatražio da KFOR ostane u punom kapacitetu i da ne dođe do brojčanog smanjivanja misije, dodajući da odluka o smanjivanju snaga Kfora treba da zavisi od stalne procene razvoja situacije na političkom i vojnom planu i bezbednosnih indikatora stanja, a ne na osnovu definisanih datuma.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA