≫ 

Šta je Putin prvo poručio Srbima po dolasku u Beograd

Predsednik Rusije je posebno naglasio da je oduševljen srdačnim dočekom građana Srbije koje je video na ulicama Beograda

  • 13

Predsednik Rusije Vladimir Putin zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na lepim rečima tokom sastanka u Palati „Srbija“.

- Zahvalio bih se svim Srbima na toplom prijemu - rekao je Putin i i istakao da mu je drago što može da poseti prijateljsku, bratsku Srbiju i da sa srpkim kolegom razgovara o svemu što je urađeno i o onome što još može da se uradi u odnosima dve zemlje.

On je naglasio da je primetio veliki broj građana Srbije koji su ga dočekali na ulicama Beograda.

Posebno se osvrnuo na povećanje robne razmene dve zemlje.

Zahvalio bih se svim Srbima na toplom prijemu, rekao je Vladimir Putin-Foto: Tanjug/ Tanja Valic

- Poštovani gospodine predsedniče, puno ste uradili poslednjih godina za razvoj rusko-sprskih odnosa i ja ću danas imati lepu priliku da vam uručim državnu nagradu za vaš doprinos svemu tome za sve što ste uradili - rekao je Putin Vučiću u uvodnom obraćanju, pre razgovora uz dve delegacije, u užem sastavu, iza zatvorenih vrata.

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, zahvalio se svom ruskom kolegi jer je "uložio mnogo energije, truda, rada, vremena, poštovanja i ljubavi u napredak i razvijanje srpsko-ruskih odnosa".

Vučić je napomenuo da saradnja između Srbije i Rusije napreduje, da napreduje trgovinska razmena u ogromnim procentima.

Vučić je napomenuo da saradnja između Srbije i Rusije napreduje, da napreduje trgovinska razmena u ogromnim procentima-Foto: Nikola Tomić

- U svim sferama društvenog života napredujemo i naši odnosi napreduju i danas smo potpisali mnoge sporazume i tek ćemo potpisati. Svi naši dogovori i sporazumi po pitanju razvoja infrastructure, energetike, na najvišem su mogućem nivou. Zadovoljni smo vojno-tehničkom saradnjom. Ako se sećate, ja sam zbog toga ponosan, kad smo se upoznali pre šest godina u Sočiju, uglavnom smo razgovarali o tome kako Srbija da vraća dugove, danas Srbija nema probleme sa tim - naveo je Vučić.

Zahvalio se Putinu za svu podršku koju Rusija pruža nezavisnosti Srbije, poštivanju intergiteta.

- Mislim da je Rusija uvek mogla da računa da ima saveznika u Srbiji - naveo je Vučić.

VIDEO: Predsednik Rusije uz najviše počasti dočekan ispred Palate Srbije

VIDEO: Pogledajte kako zver na četiri točka, "Putinomobil" izgleda izbliza

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA