≫ 

Na spisak dobitnika ordena Aleksandra Nevskog sada će biti zasluženo upisano i ime Aleksandra Vučića: Putin se obratio posle odlikovanja (FOTO) (VIDEO)

Iskreno mi je drago što uručujem visoki orden Rusije predsedniku Srbije - rekao je predsednik Ruske Federacije

  • 19

Posle dodele ordena Aleksandra Nevskog, kojim je predsednik Rusije Vladimir Putin odlikovao Aleksandra Vučića, počela je konferencija za medije dvojice predsednika.

- Iskreno mi je drago što uručujem visoki orden Rusije predsedniku Srbije - orden Aleksandra Nevskog - rekao je predsednik Putin.

On je podsetio da se Aleksandar Nevski posebno poštuje u Rusiji i da su to odlikovanje ranije poneli i istaknuti Srbi kao što su Miloš Obrenović i premijer Nikola Pašić.

- Na spisak dobitnika ordena Aleksandra Nevskog sada će biti zasluženo upisano i Vaše ime. Umnogome zahvaljujući Vama rusko-srpska saradnja se razvija u svim pravcima. Visoko cenimo Vaš principijelni stav - rekao je Putin.

Na spisak dobitnika ordena Aleksandra Nevskog sada će biti zasluženo upisano i Vaše ime, rekao je Putin Vučiću-Foto: Nikola Tomić

Vučić se zahvalio šefu ruske države na ovom izuzetnom priznanju i poručio da mu je čast što je imao priliku da ugosti Putina kao dokazanog i iskrenog prijatelja Srbije.

- Danas smo u dve faze potpisali veliki broj sporazuma iz gotovo svih sfera života dve zemlje. Naši ekonomski odnosi su sve bolji. Dugo smo razgovarali danas o svim poslovima koji su pred nama - rekao je Vučić i poručio da Srbija u energetici gotovo potpuno zavisi od Rusije.

Naši ekonomski odnosi su sve bolji, rekao je predsednik Srbije-Foto: Nikola Tomić

- Postigli smo sporazuma o povećanju kapaciteta skladišta gasa. To znači dodatnu industrijalizaciju naše zemlje. Takođe smo razgovarali o infrastrukturnom zajedničkom delovanju, posebno o železnicama, jer smatramo da će one biti ključni vid transporta u budućnosti. Veliki su planovi pred nama, veliki ugovori, o održavanju same železnice a ako sve to ispunnimo siguran sam da će železnice postati jedan od najunosnijih vidova sarobraćaj. Ti ugovori su vredni oko 230 miliona evra - rekao je predsednik Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maka

    17. januar 2019 | 17:56

    Ovaj orden govori vise nego hiljadu reci i svedok je iskrenog srpsko ruskog prijateljstva, ali i licnog prijateljstva Putina i Vucica.

  • jovan

    17. januar 2019 | 17:03

    Hvala,Putinu,sto u nasem predsedniku vidi velikog borca za svoju zemlju i svoj narod.Razvijajmo uspesnu saradnju i u buducnosti.

  • mixi

    17. januar 2019 | 21:15

    Predsednik Vučić je naravno zaslužio ovaj orden njegovim radom i zalaganjem. Velika je čast kada te odlikuje neko kao što je Putin.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA