≫ 

Han u Prištini: Revoltiran zbog taksi, otišao direktno kod Haradinaja

Tema razgovora Hana i Haradinaja je nametanje stopostotno uvećanih taksi Prištine na proizvode iz Srbije i BiH, od 21. novembra prošle godine

  • 6

U Prištini je završen sastanak evropskog komesara Johanesa Hana  sa premijerom privremenih prištinskih institucija, Ramušem Haradinajom, u Prištini, a nakon toga se nisu obratili novinarima.

Na drustvenim mrežama nisu pomenuli stopostotno nametnutne takse na proizvode iz Srbije i BiH od 21. novembra prošle godine, koje su tema razgovora.

- Prva poseta regionu u 2019. Imao sam dobre i otvorene razgovore sa premijerom Haradinajem i ministrima. Radujem se bliskoj saradnji po svim otvorenim pitanjima kako bi Kosovo moglo da napreduje na svom putu ka EU - napisao je Han na tviteru.

Haradinaj je nakon sastanka na fejsbuku napisao da je Hanu preneo da je Kosovo ispunilo sve kriterijume za liberalizaciju viznog režima i da očekuje brzi napredak.

- Na sastanku sa komesarom za proširenje EU Johanesom Hanom, ponovio sam da je pozicija Kosova jasna po pitanju evropskih integracija. U tom smislu, postigli smo napredak na evropskom putu i nakon ispunjenja kriterijuma za liberalizaciju očekujemo brzu odluku o dobijanju prava na sobodno kretanje - napisao je Haradinaj.

Han, koji je u Prištini razgovarao samo s Haradinajem, nakon sastanka je otputovao za Tiranu, gde će se sastati sa albanskim premijerom Edijem Ramom.

I SAD i Brisel su do sada više puta zahtevale od Prištine da ukine tu meru, ali je Haradinaj takođe više puta ponovio da je to jedino moguće ako dobije pisane međunarodne garancije da će finalni sporazum sa Beogradom sadržati i priznanje kosovske nezavisnosti od Srbije.

Vašington je zapretio da, ako Priština ne ukine ovu meru, uvođenjem sankcija, uskraćivanjem podrške KBS.

Inače, kako je ranije saopšteno iz prištinskih institucija, Han će se sastati samo sa Haradinajem.

VIDEO: Vučić sa Ciprasom i o vojsci Kosova i o taksama

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Петроније

    17. januar 2019 | 18:52

    Ratni zlocinac se oteo kontroli , ako se oteo.

  • slađa

    17. januar 2019 | 18:01

    Možda komesar Han ima najbolje namere, ali Srbija ništa ne očekuje od njegovog susreta sa Haradinajem.

  • Cika Velja

    17. januar 2019 | 20:07

    Haradinaj ne sme da ukine takse...to bi za njega bila izdaja naroda i drzave! On svesno ide na to da ga drugi sklone pa da takse budu tudja briga!!! Ode Ramo pod led...!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA