≫ 

Može li Putinova poseta Srbiji da "zasmeta" Briselu: Premijerka Brnabić nije zabrinuta

Dobro je da postoji zemlja koja je ovako strateški pozicionirana, da je najbliže članstvu EU, a sa druge strane ima dobru komunikaciju sa Rusijom - izjavila je premijerka Srbije

  • 3

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da je jako zadovoljna posetom predsednika Rusije Vladimira Putina koja je, kako je ocenila, izuzetno važna u političkom i ekonomskom smislu, a koja apsolutno ne može da zasmeta Srbiji na putu evrointegracija.

- Apsolutno ne može da zasmeta. Ti odnosi su jako dobri, vodimo transparentnu i iskrenu politiku. Brisel zna za naše tradicionalne veze, političke i ekonomske, kao i što Moskva zna za aspiracije Srbije u EU - rekla je Brnabić odgovarajući na pitanje novinara da li poseta Putina može da zasmeta Briselu, a nakon uvodnog dela šeste plenarne sednice Nacionalnog konventa o EU.

- Dobro je da postoji zemlja koja je ovako strateški pozicionirana, da je najbliže članstvu EU, a sa druge strane ima dobru komunikaciju sa Rusijom, koja je čini mi svakako važna EU - kazala je Brnabić.

Bilo je važno da se čuje Putinova poruka da Rusija podržava dijalog Beograda i Prištine i da će podržati svako rešenje koje Beogradu odgovara, rekla je premijerka.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ocenila je i da veliku čast predstavlja to što je Putin odlikovao predsednika Srbije Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog.

Upitana da prokomentariše važnost potpisanih sporazuma, Brnabić je kao najvažnije pomenula infrastrukturne sporazume u oblasti železničkog saobraćaja, energetski sporazum u kojem je, za nju, najvažniji proširenje kapaciteta skladišta gasa u Banatskom dvoru.

- Srbiji će biti potrebno još više gasa zbog veće infrastrukturne mreže - rekla je Brnabić i dodala da su za nju važni i sporazumi koji se odnose na digitalizaciju i inovacije, te da će posebnu pažnju obratiti na ugovor o saradnji sa naučno-istraživačkim centrom Skolkovo.

Video: Putin odlikovao Vučića ordenom Aleksandra Nevskog

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    18. januar 2019 | 13:39

    Putin ce podrzati svako resenje,kole odgovara Srbiji.Pa,postoji li drugo resenje,osim da je Kosovo neotudjivi deo nase zemlje..

  • Johan

    18. januar 2019 | 13:34

    Mogu samo da nam pozavide iz Eu i ovi iz našeg okruženja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA