≫ 

Tužilaštvu u Prištini stigli odgovori iz Beograda o slučaju Olivera Ivanovića: Evo šta su im poručili srpski organi

U saopštenju se navodi i da će svi ovi nalazi biti deo spisa predmeta ubistva Olivera Ivanovića, te da je tzv. kosovsko tužilaštvo spremno da nastavi saradnju sa srpskim nadležnim organima kako bi se rasvetlilo ovo ubistvo

  • 21

Prištinsko specijalno tužilaštvo saopštilo je danas da je primilo nekoliko odgovora na pitanja koja su bila upućena nadležnim organima Srbije, a u vezi istrage ubistva Olivera Ivanovića.

U vezi prvog zahteva koji se odnosi na listing telefonskih poziva, SMS i mejlove iz Ivanovićevog telefona, srpske vlasti su, kako se navodi, uputile kosovosko tužilastvo da se obrati Telekomu Srbije (MTS) u severnom delu Kosovske Mitrovice, prenosi prištinski Zeri.

Na zahtev kosovskog tužilaštva, navodi se, zamenik tužioca protiv organizovanog kriminala u Beogradu intervjuisao je svedoka Sašu Jankovića, a kopije zapisnika dostavljene su kosovskom Specijalnom tužilaštvu.

Srpski organi su, navodi se između ostalog u saopštenju tuzilaštva, nakon zahteva tužilaštva da ispitaju klonirane metke koji su pronađeni na mestu gde je ubijen Ivanović, izvršili ispitivanje i ustanovili da oružje iz kojeg je pucano nije korišćeno ni u jednom drugom slučaju u Srbiji.

U saopštenju se navodi i da će svi ovi nalazi biti deo spisa predmeta ubistva Olivera Ivanovića, te da je tzv. kosovsko tužilaštvo spremno da nastavi saradnju sa srpskim nadležnim organima kako bi se rasvetlilo ovo ubistvo.

VIDEO: Građani pred Slavijom zapalili sveće u spomen na Olivera Ivanovića

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    18. januar 2019 | 20:48

    Očigledno da Prištini iz nekog razloga ne odgovara da se istina sazna.

  • Jana

    18. januar 2019 | 21:14

    Mnogo vremena je prošlo što očigledno Albancima odgovara. Porodica zaslužuje da zna istinu.

  • japanac

    18. januar 2019 | 21:27

    Oliverova smrt ne sme ostati nerazresena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA