≫ 

Organizatori protesta tražili od Trifunovića da obriše tvit, on im odbrusio: Ceo dan traje polemika

Lete packe između učesnika protesta i organizatora

  • 17

Posle poziva jedne od organizatorke protesta "1 od 5 miliona" Jelena Anasonović da građani za večerašnji protest ponesu jaja i da se ide na RTS, povela se oštra polemika na društvenim mrežama. Mnogi su izneli kritike na račun predstavnika pomenute Inicijative.

Među njima je Sergej Trifunović, jedan od viđenijih učesnika protesta. Iako se organizatori protesta zalažu za, kako kažu, ukidanje cenzure u medijima, to im nije smetalo da pozovu poznatog glumca da izbiše po njima sporan tvit.

- Dragi organizatori protesta: ja sam siguran da ste vi bez daljnjeg, najpametniji ljudi u univerzumu, ali molimo vas deco, zbog nas ostalih: uzmite još neke saradnike, dramaturge, MC-eve, pisce, aforističare, glumce, štagod. Malo osmislite program. Jelena Anasonović beži od mikrofona - napisao je Trifunović.

Međutim, ovaj njegov tvit je, prema njegovim rečima, zasmetao organizatorima protesta. Naime, u jednom od narednih oglašavanju na ovoj društvenoj mreži Trifunović je napisao da su predstavnici Inicijative "1 od 5 miliona" zatražili od njega da tvit u kome ih kritikuje izbiše.

- Zvao me posle ovog tvita kritike, jedan od organizatora protesta. Bla bla bla, ako mogu da brišem tvit. Rekoh ne pada mi na pamet. Nego ću tek da krenem da vas tovarim, dok nešto ne promenite. E, onda ću da vas kujem u zvezde. Na vama je - napisao je Trifunović.

Ovaj poziv organizatora protesta, da se izbriše tvit, ukoliko je do njega došlo, u najmanju ruku je problematičan, pogotovo ako se znaju zahtevi koje je Inicijativa "1 od 5 miliona" istakla.

Naime, oni zalažu za, kako kažu, ukidanje cenzure u medijima.

Kako se onda zove poziv na brisanje tvita?

Kako su među organizatorima protesta, barem prema onome što je zvanično predstavljeno u javnosti, studenti, treba da se podsete poznate Volterove maksime:

- Iako se ne slažem s vašim mišljenjem, branio bih do smrti vaše pravo da ga iznosite.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA