Vučić blizu odluke da na proleće budu vanredni parlamentarni izbori: Na glasanje 31. marta ili 14. aprila

Vučić se o ovoj opciji već kosultovao sa najbilžim saradnicima

  • 20

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić blizu je odluke da Srbija na proleće ide na vanredne parlamentarne izbore i ako uz saglasnost vrha partije prelomi, na birališta će se ići 31. marta ili 14. aprila, pišu "Večernje novosti".

Prema nezavaničnim saznanjima lista, koji se poziva na svoje izvore, Vučić još nije doneo odluku, ali sve upućuje na to da će građani novi saziv Narodne skupštine birati pre toka.

Vučić se o ovoj opciji već kosultovao sa najbilžim saradnicima i nije isključeno da se o tome raspravlja narednih sedmica, najpre na sednici Predsedništva stranke.

Kako navode "Novosti", Vučića će u ovoj nameri učvrstiti Priština i Brisel, ukoliko Albanci ne ukinu takse na robu iz centralne Srbije i ako uz inertnost EU nastave da blokiraju dijalog sa Beogradom.

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić FOTO:TANJUG/ DIMITRIJE GOLL

List napominje i da će i sama EU ući u aprilu u predizbonu kamanju, a potom i u izbore za Evropski parlament, sto znači da će biti u institucionalnom vakuumu do kraja 2019. godine.

Kako se navodi, treba imati u vidu i takozvani domaći momenat, odnosno sve jači pritisak iz stranke na Vučića da se izmeri snaga na biralištima sada, a ne sledeće godine, kada je redovni termin.

"Novosti" pišu da je drugi, nimalo zanemajući motiv i procena da bi protesti koji imaju masku građanskih, a iza kojih stoje Dragan Ðilas, Vuk Jerimić i Boško Obradović, mogli da dobiju zamah uz podršku stranog faktora, pa bi, iz ugla SNS, bolje bilo ići sada na izbore. Pogotovo što su po svim istraživanjima naprednjaci najjača partija sa podrškom iznad 50 odsto.

VIDEO: Vučić: Spremni da nastavimo dijalog kad Priština ukine takse

(Telegraf.rs/Novosti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    20. januar 2019 | 09:33

    Uspostavi Ustavni i teritorijalni suverenitet nad 20 godina NatoEU vojno okupiranoj južnoj Srbiji Kosovo i Metohije kao i povratak svog proteranog nealbanskog Kosovskog naroda za Srbiju mora biti strateški prioritet broj 1 prema Ustavu Srbije i UN 1244 PA TEK ONDA IZBORI

  • Prv

    20. januar 2019 | 09:16

    Ti raspisuj a mi nećemo izaći

  • milan

    20. januar 2019 | 09:04

    Sa ovakvom opozicijom nema razloga za brigu zato i zuri sa izborima ali polako mladi intelektualci i iskrene patriote se polako bude i jacaju svaki dan pa ce mo uskoro imati dostojnu opoziciju sa jesnim programom a do tad ovako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA