Rajska zemlja Palau poslednja je povukla priznanje nezavisnosti Kosova: Neverovatni prizori iz ove zemlje ostavljaju bez daha (FOTO)

Palau se nalazi u zapadnom Pacifiku, blizu Nove Gvineje i Filipina u pojasu Mikronezije

  • 15

Republika Palau, koja može da se nazove rajskom zemljom, zasad je poslednja koja je povukla priznanje o nezavisnosti Kosova i Metohije. Nestvarna država koja ostavlja bez daha pružila je podršku Srbiji da ne ostane bez dela svoje zemlje koji joj vekovima pripada.

Država koju krasi sirova lepota poznata je i pod nazivom Belau. Sastoji se od 26 glavnih ostrva od kojih su osam naseljena. Pored njih ima i oko 300 manjih ostrva.

Palau se nalazi u zapadnom Pacifiku, blizu Nove Gvineje i Filipina u pojasu Mikronezije. Savršene plaže, more koje deluje kao da je izašlo iz mašte, jedinstvene kuće i netaknuta priroda karakterišu zemlju koja ima oko 20.000 stanovnika. 

Ovakva posebna država, odlučila je da povuče nezavisnost Kosova i Metohije, a Srbija je odlučila da njenom stanovništvu ukine vize za ulazak u Srbiju.

Republika Palau FOTO: pixabay.com CCPAPA

Vlada Srbije donela je odluku o ukidanju viza za ulazak u Republiku Srbiju za državljane Federacije Sveti Kits i Nevis i Republike Palau, objavljeno je u "Službenom glasniku".

Republika Palau je povukla nezavisnost Kosova Foto: Profimedia

U juče objavljenoj odluci koju je potpisala premijerka Ana Brnabić navodi se da "državljani Federacije Sveti Kits i Nevis i Republike Palau, nosioci svih pasoša, mogu da uđu, tranzitiraju i borave na teritoriji Republike Srbije do devedeset (90) dana od datuma ulaska u Republiku Srbiju, u periodu od sto osamdeset (180) dana, ukoliko ne postoje smetnje iz člana 15. Zakona o strancima".

Srbija je odlučila da njenom stanovništvu ukine vize za ulazak u Srbiju Foto: Profimedia

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nije danas želeo da potvrdi da je Republika Palau povukla priznanje Kosova, kako je juče objavljeno.

Predsednik Palaua je stigao u Beograd i sutra će se sastati s predsednikom Vučićem. Ja bih vas zamolio da zaključite sami. Ministar inostranih poslova tzv. Kosova, Bedžet Pacoli je pisao predsedniku Palaua čim je čuo i ja ne bih da naškodim našim interesima, dajte prvo da završimo posao - rekao je Dačić za TV Prva.

VIDEO: Vučić mališanima sa Kosova i Metohije: Naš posao je da budete što češće ovako nasmejani kao što ste danas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    21. januar 2019 | 03:37

    I ranije sam razmisljao kako bi bilo posetiti ovu ptelepu zemlju jos davno pre nego syo su povukli priznanje. Imam drugara iz ove zemlje koji studira u bg filozofski fakultet. Naucio sam sve o njoj manje vise ali da bi otisli moralo bi da se za 10 tak dana boravka izdvoji mimimum 4 do 5 hiljada eura. Samo avionska karta kosta oko 1700 funti. Stedim vec duzi period i ako bog da za jedno 2 godine eto me tamo

  • DRagutin

    21. januar 2019 | 00:28

    Bravo za drzavu, bravo za ministra Dacica! Ako se ovako nastavi srusice se ta Albanska kula od karata istkana na zlu! I vratice se Kosovo opet majci Srbiji !

  • Vasa

    21. januar 2019 | 07:06

    Kuku lele... Rusija priznaje kosovske putne isprave, o čemu onda govorimo...?...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA