Protesti se pretvaraju u glumačku predstavu: Rašković Ivić kaže da nije u redu da se Trifunović postavlja kao moralna vertikala

Naglašava da je neophodno da protesti dobiju jasan politički profil jer u suprotnom postaju "gotovo anarhična glumačka predstava"

  • 22

Odgovarajući na pitanje o zahtevima sa protesta "Jedan od pet miliona" koji su upućeni opoziciji, potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić je smatra da bi prelazna vlada, lustracija, zakon o poreklu imovine i plan od 30 tačaka Saveza za Srbiju, trebalo da budu dovoljne garancije učesnicima protesta.

- Ako smo mi spremni da to potpišemo u vidu nekog ugovora onda je to garancija. Sve se pretvara u jednu glumačku predstavu koja ide, šeta se svake subote - kaže ona za N1.

Komentarišući izjavu glumca Branislava Trifunovića da bi opozicija bila izviždana na protestu, Rašković Ivić je rekla da jako ceni njegov napor, ali da "nije u redu da se on postavlja kao moralna vertikala".

Naglašava da je neophodno da protesti dobiju jasan politički profil jer u suprotnom postaju "gotovo anarhična glumačka predstava".

- Što kaže narod - ili hop ili trop u nekom trenutku. I bojim se da će biti trop ako se protesti nastave ovako - ističe ona.

Prema njenim rečima, jedino narod sa jasnom politikom, političarima i strankama može da iznedri promene koje je demokratske.

- On je i počeo kao politički protest, kao reakcija na prebijanje Borka Stefanovića. I onda sad odjednom imate samo glumce ili novinare koji govore, ili neke ličnosti koje su inače svi bili u predsedništvu Pokretu slobodnih građana. Tako da nije baš da niko nije političar. Mislim da to ne treba da se pretvara u protest protiv opozicije i protiv vlasti - zaključila je Sanda Rašković Ivić.

VIDEO: Obraćanje Branislava Trifunovića opoziciji

(Telegraf.rs/N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vesna

    21. januar 2019 | 13:28

    Ovo je tužni skup u raspadu, što se i očekivalo.

  • Koliko valjalo toliko trajalo

    21. januar 2019 | 13:15

    Rekoh ja da će sami sebe pojesti. Kakvi protesti gde je glavni i jedini programski cilj mržnja?!

  • Toma

    21. januar 2019 | 13:02

    Pa uneli se u uloge.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA