Važan gost iz regiona stiže u Beograd na poziv Vučića: Sastanci 28. i 29. januara

Kako se navodi, to će biti prilika za upoznavanje unutrašnje političke situacije u Srbiji i očekivanja Beograda u vezi sa napretkom u procesu pregovora sa Evropskom unijom

  • 43

Predsednik Slovenije Borut Pahor boraviće u zvaničnoj poseti Srbiji 28. i 29. januara na poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a svrha posete je učvršćivanje dobrih političkih odnosa i sveobuhvatne saradnje dve zemlje, sa akcentom na ekonomsku i kulturnu saradnju, saopšteno je iz Pahorovog kabineta.

Kako se navodi, to će biti prilika za upoznavanje unutrašnje političke situacije u Srbiji i očekivanja Beograda u vezi sa napretkom u procesu pregovora sa Evropskom unijom, prenela je agencija Morel.

Glavne teme razgovora biće bilateralna saradnja, sa naglaskom na jačanje ekonomske saradnje i saradnje u oblasti kulture, približavanje Srbije Evropskoj uniji, stanje u regionu i druga aktuelna pitanja vezana za migracije, bezbednost i budućnost Evropske unije.

Pahor i Vučić - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednici će posebnu pažnju posvetiti ovogodišnjem samitu Brdo-Brioni, koji će se u maju održati u Albaniji.

Pahora će pratiti poslovna delegacija sastavljena od predstavnika kompanija, a u delegaciji će biti i ministar kulture Dejan Prešiček, državni sekretar Ministarstva inostranih poslova Simona Leskovar, državni sekretar Ministarstva za ekonomski razvoj i tehnologiju Eva Štravs Podlogar i državni sekretar u Ministarstvu kulture Jan Škoberne.

Biće organizovan i srpsko-slovenački poslovni forum, a predstavnici više kompanija održaće bilateralne sastanke, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dika

    21. januar 2019 | 15:55

    Došao da udomi još neko posrnulo "podjetje" uz dobre subvencije Srbije.

  • Marko

    21. januar 2019 | 15:12

    Sa Slovencima smo uvek imali konkretne odnose.

  • Mirko

    21. januar 2019 | 15:28

    Srbija i Slovenija poslednjih godina imaju odličnu saradnju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA