≫ 

Da li ovo saopštenje znači da padaju takse? "Gospodar Kosova" se oglasio posle sastanka sa američkim ambasadorom

Veselji je rekao da je tzv. Kosovo odlučno da održi svoje strateško partnerstvo sa Sjedinjenim Državama zauvek i da se to nikada neće promeniti

  • 6
Kadri Veselji

Foto: Flickr/Estonian Foreign Ministry

Predsednik Skupštine tzv. Kosova Kadri Veselji rekao je posle sastanka sa američkim ambasadorom Filipom Kosnetom i premijerom privremenih kosovskih institucija Ramušem Haradinajem da će odluke privremenih institucija o važnim procesima biti u interesu građana i u koordinaciji sa zajedno sa SAD i drugim međunarodnim partnerima.

Kroz objavu na svojoj Fejsbuk stranici, Veselji je rekao da je tzv. Kosovo odlučno da održi svoje strateško partnerstvo sa Sjedinjenim Državama zauvek i da se to nikada neće promeniti.

- Sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Filipom Kosnetom i premijerom Ramušem Haradinajem danas sam imao veoma konstruktivan sastanak i razgovarali smo o izazovima koji nas očekuju ove godine. Zajedno ćemo raditi na tome da odluke kosovskih institucija za važne procese donosimo u interesu naših građana i u potpunoj koordinaciji sa SAD i drugim međunarodnim partnerima. Kosovo je odlučno da zauvek održi svoje strateško partnerstvo sa Sjedinjenim Državama i to se nikada neće promeniti - napisao je Veselji, kome je nadimak "Gospodar Kosova".

Podsećamo, sastanak između američkog ambasadora u Prištini, Filipa Kosneta, premijera privremenih kosovskih institucija Ramuša Haradinaja i predsedavajućeg kosovske skupštine, Kadrija Veseljija održan je zbog odluke Vlade u Prištini da uvede takse na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

SAD traže da Priština povuče ovu odluku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    22. januar 2019 | 14:55

    I Bin Laden je mislio da je prijateljstvo sa Amerikom vecno???

  • Srbanko

    22. januar 2019 | 14:45

    Ovo izgleda na jednoj strani mi srbi se drzimo bratskog naroda rusa po poreklu sto mnogima smeta,dok na drugoj strani siiptari takodje pokusavaju da budu braca sa amerikom ali po zlu i zlocinima .

  • Dario

    22. januar 2019 | 15:07

    Držaćete ih se onoliko, koliko nisko i čvrsto dozvole.Tako beše, prvo sa nama, sa Rusima, pa Kinezima, i sada sa njima.To se zove, roba za jednokratnu upotrebu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA