≫ 

Pahor položio venac na Spomenik neznanom junaku na Avali, posetio beogradsku nadbiskupiju i napustio Srbiju (FOTO) (VIDEO)

Predsednik Slovenije upisao se i u Spomen-knjigu, nakon čega je usledilo intoniranje himni Slovenije i Srbije

  • 24

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, u pratnji ministra odbrane Aleksandra Vulina i načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Milana Mojsilovića, položio je venac na Spomenik neznanom junaku na Avali.

Posle polaganja venca uz najviše vojne počasti i svečani stroj Garde Vojske Srbije, predsednik Slovenije upisao se u Spomen-knjigu, nakon čega je usledilo intoniranje himni Slovenije i Srbije.

Pahor na Avali - Foto: mod.gov.rs/Jovo Mamula

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, gde se sastao sa predsednikom Republike Srbije i vrhovnim komandantom Vojske Srbije Aleksandrom Vučićem.

Pahor pred Gardom Vojske Srbije - Foto: mod.gov.rs/Jovo Mamula

Dvojica predsednika otvorila su juče Poslovni forum Srbija-Slovenija.

Pahor je u toku dana posetio beogradsku nadbiskupiju, čime je završio boravak u Srbiji.

Slovenačka agencija STA, pozivajući se na saopštenje iz Pahorovog kabineta, prenela je da je Pahora primio beogradski nadbiskup, Slovenac Stanislav Hočevar, sa kojim je razgovarao o poseti Srbiji i složili su se da će ona doprineti unapređenju odnosa Slovenije i Srbije.

Hočevar je slovenačkom predsedniku pokazao nadbiskupiju i kapelu ukrašenu mozaikom slovenačkog sveštenika Marka Ivana Rupnika.

Osim toga, Hočevar je Pahoru izložio svoju ideju ekumenizma i tome da je važna saradnja različitih crkava, pre svega zbog mira i stabilnosti u regionu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA