≫ 

Mi obećanja ispunjavamo: Odgovor napredanjaka SzS-u na tvrdnju da neće započeti gradnju metroa

Duel Jovanovića i Marjanovića oko metroa

  • 26

Srpska napredna stranka (SNS) optužila je danas Savez za Srbiju (SzS) da "konstantno obmanjuje javnost", navodeći da je jedan od lidera tog opozicionog bloka Dragan Đilas "decembra 2008. godine prvi put obećao Beograđanima izgradnju metroa".

Zamenik šefa odborničke grupe SNS u Skupštini Beograda Radoslav Marjanović naveo je u saopštenju da Đilas, dok je obavljao funkciju gradonačelnika Beograda, "nije bio u stanju da pripremi ni plansku dokumentaciju kao ni projekat za izgradnju metroa".

- Umesto toga Beograđanima je Đilas ostavio samo obećanje o izgradnji metroa i dug od 1,2 milijarde evra, kao i gradska javna preduzeća pred kolapsom. Poručujem licemerima iz Saveza za Srbiju da kao što smo ispunili obećanje o izgradnju Beograda na vodi tako ćemo i započeti izgradnju beogradskog metroa - naveo je Marjanović.

Marjanović - FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

Prethodno je zamenik šefa odborničke grupe SzS u Skupštini Beograda Nikola Jovanović ocenio da je vladajuća partija "grubo obmanula" građanje predizbornim obećanjem da će se voziti metroom do 2022. godine.

Jovanović je u saopštenju naveo da prvi građevinski radovi "teoretski" ne mogu početi za vreme mandata aktuelne gradske vlasti, s obzirom da je tek juče raspisan tender za izradu plana generalne regulacije za prvu fazu metroa, što znači da još nisu počela geološka istraživanja.

Jovanović - FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC

- Od Srpske napredne stranke - koja za pet godina vlasti u prestonici nije ostavila nijedan kapitalni projekat i koja ni sneg u januaru ne ume da očisti, to se, nažalost, moglo očekivati. Imajući u vidu da je SNS čak prodavao karte za metro u predizbornoj kampanji, jasno je da se radi o neozbiljnoj družini koja poteže ovu temu samo kad se spremaju novi izbori - naveo je Jovanović, koji je i potpredsednik Narodne stranke.

VIDEO: Ovo je gradonačelnik Beograda rekao o projektu metroa čim je stupio na dužnost

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola

    30. januar 2019 | 13:42

    SNS sve sto je do sada rekao je i uradio i u veoma kratkom roku tako ce izgradnje takodje biti i uradjeno ce biti do odredjenog vremena.

  • Velimir

    30. januar 2019 | 13:44

    Kakav je haos ostavljen, dugovi, rastureno i raspusteno sve, ekstra smo i napredovali. Svaka vam čast. Verujem da će se i metro započeti, Beograd na vodi izgleda vrhunski.

  • Brankica

    30. januar 2019 | 13:45

    Svi znamo i vidimo kako je Beograd nekada izgledao a kako izgleda sada.c

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA