≫ 

Padaju takse ili vlada! Završen sastanak američkog ambasadora sa Haradinajem, Tačijem i Veseljijem: Priština u panici (VIDEO)

Ove nedelje će se odlučiti da li će takse biti ukinute i da li će pasti vlada, prenose prištinski mediji

  • 7

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet, sastao se danas u Prištini sa predstavnicima privremenih vlasti, Ramušem Haradinajem, Hašimom Tačijem, predsednikom parlamenta Kadrijem Veseljijem i zamenikom premijera Fatmirom Ljimajem u zgradi Predsedništva.

Sastanak se, prema pisanju prištinskih medija, završio posle svega 30 minuta, nakon čega je američki ambasador je napustio zgradu Predsedništva, dok su predstavnici privremenih vlasti u Prištini ostali u zgradi.

Posle susreta sa američkim ambasadorom, Haradinaj i Ljimaj su se sastali sa Bedžetom Pacollijem.

Ovaj sastanak je trajao više od sat vremena, izvještava lajmi.net.

Premijer Haradinaj je zajedno sa Pacollijem viđen kako napuštaju zgradu Predsedništva, a kako se niko od njih nije obraćao medijima, za sada nije poznato da li se došlo do nekog dogovora.

Ovaj sastanak bi trebalo da bude presudan ili za takse ili za vladu, rekao je Kohi izvor iz Vlade tzv. Kosova-Foto: Profimedia

Inače, sastanak je usledio nakon odbijanja Ramuša Haradinaja da povuče takse na robu iz Srbije i BiH, čak i posle sugerisanja SAD i EU da se to što pre mora učiniti.

Prema ranijem pisanju medija, sastanak bi trebalo da bude presudan ili za takse ili za vladu.

- Ove nedelje će se odlučiti da li će takse biti ukinute i da li će pasti vlada - rekao je izvor Kohe iz Vlade tzv. Kosova.

Potpredsednik njegove partije Alijanse za budućnost Kosova Arijan Đini potvrdio je da je Haradinaj juče imao telefonski razgovor sa savetnikom za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džonom Boltonom i da su tema tog razgovora bile takse.

Posle toga je održan tročasovni sastanak predstavnika PAN koalicije, nakon čega je objavljeno saopštenje da koalicija ostaje stabilna i funkcionalna i da se takse neće ukidati.

Potpredsednik Vlade tzv. Kosova Fatmir Ljimaj poručio je da će nastaviti da se zalaže za ujedinjenje stavova u interesu Kosova, u saradnji sa SAD i EU-Foto: AP/Tanjug

I potpredsednik Vlade tzv. Kosova Fatmir Ljimaj poručio je nakon sastanka da će nastaviti da se zalaže za ujedinjenje stavova u interesu Kosova, u saradnji sa SAD i EU, "kako bi okončali otvorena pitanja" sa Beogradom.

- Danas treba da smo ujedinjeni oko velikih pitanja kao što je dijalog. Ja ću nastaviti da ulažem sav moj trud u ujedinjenju stavova u interesu zemlje, u bliskoj saradnji sa našim partnerima SAD i EU, kako bi okončali otvorena pitanja sa Srbijom i postigli obostrano priznanje i učlanjenje Kosova u UN - naveo je Ljimaj na Fejsbuk nalogu Socialdemokratske inicijative, a prenosi RTK na srpskom jeziku.

Ljimaj, koji je i kopredsedavajući prištinskog tima za nastavak dijaloga sa Beogradom, ocenio je da je "Kosovo i u težim vremenima znalo da nađe zajednički jezik kompromisa i jedinstva radi većeg interesa zemlje".

Podsetimo, Džon Bolton, američki savetnik za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Donalda Trumpa, juče je razgovarao telefonom sa Haradinajem, kako bi mu preneo negodovanje SAD zbog protivljenja zahtevu Vašingtona da ukine takse za uvoz proizvoda iz centralne Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gegule

    31. januar 2019 | 11:15

    Ameri ih kao pritiskaju a šiptari se kao protive njihovom zahtevu da ukinu takse.

  • Valjevo

    31. januar 2019 | 11:14

    Znaci pada vlada

  • PETAR 1

    31. januar 2019 | 10:53

    Kladim se u peceno prase, pada vlada, a takse sa izborima u Srbiji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA