≫ 

Zorana na Jarinju maltretirali pred sinom (12), uhapšen po "tajnom spisku": Iz Srpske liste poručili da se ne bira način sprečavanja povratka Srba

Po ustaljenoj praksi hapse se oni koji su pod napadima ekstremista napustili rodni kraj na Kosmetu u trenutku kada se osmele da posete svoja imanje - navodi se u saopštenju Srpske liste

  • 86

Posle hapšenja Srbina Zorana Đokića na administrativnom prelazu Jarinje, koji je priveden zbog sumnje da je odgovoran za ratni zločin i to naočigled svog sina (12) koje je posle toga moralo samo da nastavi put ka Kosovskoj Mitrovici, oglasila se Srpska lista koja je poručila da je to " nastavak pritiska na Srbe na Kosovu i Metohiji".

- Uvek kada se podignu tenzije u Prištini, i kada su politički predstavnici Albanaca pod pritiskom zbog svojih neodgovornih i destruktivnih poteza, to se prelomi preko leđa našeg naroda na ovim prostorima - ukazuje se u saopštenju Srpske liste.

Kako se navodi, po ustaljenoj praksi, po nekakvim tajnim spiskovima, hapse se oni koji su pod napadima ekstremista napustili rodni kraj na Kosmetu u trenutku kada se osmele da posete svoja imanje.

Printskrin: RTS

- Tako svima koji pomisle da se vrate na ove prostore žele da pošalju jasnu poruku da nisu dobrodošli i ne biraju način da čak i pomisao o povratku osujete - ocenjuje SL.

Srpska lista ističe da najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje i kontinuirane provokacije Prištine.

- Zahtevamo da OEBS, Euleks i ambasade Kvinte od političkih predstavnika kosovskih Albanaca glasnije i odlučnije reaguju i upozore ih da prestanu sa provokacijama koje destabilizuju prilike na terenu - poručuje se u saopštenju.

Video: ROSU na Jarinju, napetost na Kosovu

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    2. februar 2019 | 14:51

    Katastrofa i sramota Prištine,loše i neodgovorno ponašanje sa njihove strane.

  • maki

    2. februar 2019 | 14:53

    Ovi ljudi nemaju srca, a ni dusu. Deca su nase najvece blago i ne zasluzuju da odrastaju u nasilju.

  • nesa

    2. februar 2019 | 13:45

    Siptari nastavljaju po starom, ali docice I njihov kraj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA