≫ 

Posle 14 sati neprekidnog rada promenjen statut Trepče i usvojen Zakon o budžetu: Rekord u zasedanju Skupštine tzv. Kosova

Ovogodišnji budžet je najveći dosad na Kosovu, iznosi 2,3 milijarde evra

  • 1

Skupština tzv. Kosova je rano jutros, posle 14 sati neprekidnog rada usvojila Zakon o budžetu Kosova za 2019 godinu.

Poslanici su izglasali u ranim jutarnjim satima statut rudarskog kombinata "Trepče". Statut je usvojen u 2.00 na maratonskoj sednici koja je počela u subotu u 11 sati, sa 80 glasova za, dva protiv i tri uzdržana, prenosi prištinska Koha.

Statutom Trepče predviđa se registracija nove kompanije u skladu sa zakonom donetim još 2016. godine

Ovogodišnji budžet je najveći dosad na Kosovu, iznosi 2,3 milijarde evra. Bilo je podneto 156 amandmana koje su predložili poslanici i skupštinske komisije.

Prethodno je Skupština usvojila zakon o organizaciji i funkcionisanju državne uprave i nezavisnih agencija, zakon o javnim službenicima, i o platama u javnom sektoru.

Takođe su usvojeni i zakoni o zadacima, odgovornostima i nadležnostima Državne delegacije Kosova u procesu dijaloga sa Srbijom.

Usvojena je odluka o formiranju ad hok komisije za izradu Zakona o regulisanju i rukovođenju oblasti penzija i beneficija socijalnog osiguranja i Statuta Akcionarskog društva "Trepča".

Skupština je usvojila i odluku Vlade Kosova o produženju budžetskih izdvajanja za februar 2019. godine.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA