Haradinaj otima srpsku imovinu i ne želi da priča o "Trepči": Odgovor Prištine na stav EU

On je povodom izjave portparolke EU Maje Kocijančić da pitanje statusa Trepča treba da bude deo dijaloga Beograda i Prištine na Fejsbuku napisao da je takav stav "neprihvatljiv", jer "krši suverenitet države Kosovo"

  • 15

Premijer pivremenih institucija u Prištini Ramuš Haradinaj odbacio je danas mogućnost pregovora o statusu rudarskog kombinata "Trepča" u dijalogu Beograda i Prištine u Briselu.

On je povodom izjave portparolke EU Maje Kocijančić da pitanje statusa Trepča treba da bude deo dijaloga Beograda i Prištine na Fejsbuku napisao da je takav stav "neprihvatljiv", jer "krši suverenitet države Kosovo".

Haradinaj je naveo da Trepča nije otvoreno pitanje u odnosima Beograda i Prištine, i da građani i institucije Kosova nikad neće dozvoliti pravljenje "lažnih tema" čiji je cilj, po njegovom mišljenju, podela Kosova.

Maja Kocijančić izjavila je ranije da pitanje stausa "Trepče" treba da bude rešeno kroz pravno obavezujući sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, i naglasila da "sva otvorena pitanja u odnosima dve strane treba da se reše kroz finalizaciju dijaloga".

- EU kao posrednik u dijalogu ima za cilj da se kroz pravno obavezujući sporazum o sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Beograda i Prištine reše sva otvorena pitanja između dve strane jednom i zauvek - odgovorila je Kocijančićeva na Tanjugovo pitanje o posledicama na dijalog usvajanja statuta "Trepče" u parlamentu u Prištini.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    5. februar 2019 | 16:26

    Ustav Srbije obavezuje svaku pa i ovu vladu Srbije da uspostavi Ustavni i teritorijalni poredak nad NatoEU vojno okupiranoj juznoj Srbiji Kosovo i Metohijom. Srbija KASNI 20 godina dok neprijatelji Srbije sa Srpskim izdajnicima odradjuju posao na stetu Srbije. Jos jednom da nebude kasno uvesti Srbiju pod hitno u vojni savez sa Rusijom i iskljucivo u UN ili RATOM resavati USTAVNI POREDAK I POVVRATAK SRBIJE NA OKUPIRANI DEO JUZNE SRBIJE

  • Др

    5. februar 2019 | 16:34

    Па и ви кршите суверенитет Србије! Шта ћемо сад!???

  • gaga

    5. februar 2019 | 15:31

    Ne smemo da mu dozvolimo da uzme ono sto je nase.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA