Haradinaj ljut na Ujedinjene nacije, proziva i Tačija: Ne komuniciramo više sa Unmikom

Ova izjava je usledila pošto je Generalni sekretar UN Antonio Gutereš ocenio da je najveći problem u odnosima Beograda i Prištine taksa od 100 odsto na srpsku robu

  • 18

Premijer tzv. Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je Kosovo prekinulo komunikaciju sa Misijom UN na Kosovu UNMIK i da stoga ne smatra da su pisma koja ova misija šalje UN odraz istine.

Ova izjava je usledila pošto je Generalni sekretar UN Antonio Gutereš ocenio da je najveći problem u odnosima Beograda i Prištine taksa od 100 odsto na srpsku robu, preneo je RSE.

- Mi ne komuniciramo više sa njima. Ljudi UNMIK pišu ta pisma i šalju ih tamo. Ne smatram da je to odraz istine. Tenzije između Kosova i Srbije, ako baš hoćemo tako, stvorio je rat, nanesene štete i veliki bol, kao i nerešavanje odnosa jednim ugovorom o priznanju. Dok nema priznanja, normalno je da će biti i tenzija - rekao je Haradinaj prilikom posete fabrici za preradu kompira u Pestovi, opština Vučitrn.

Ova izjava usledila je dan nakon što je predsednik tzv. Kosova, Hašim Tači izjavio u Njujorku da će korekcija granice biti deo konačnog sporazuma Kosova i Srbije-Foto: Tanjug/AP

Haradinaj je takođe rekao da neće biti nikakve korekcije granice između Kosova i Srbije i da je Kosovo spremno za jedan sporazum koji reguliše sve teme, a ne za sporazum čiji je cilj teritorija i granica.

Ova izjava usledila je dan nakon što je predsednik tzv. Kosova, Hašim Tači izjavio u Njujorku da će korekcija granice biti deo konačnog sporazuma Kosova i Srbije.

On je ponovio da je Kosovo spremno za dijalog, ali bez uslovljavanja.

(Telegraf.rs/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istoričar

    6. februar 2019 | 19:26

    Srbija treba da objavi da joj je deo teritorije ( K i M ) okupiran od strane SAD i NATO. Sa marionetskim " vlastima" iz Prištine, ne treba ni pregovarati, već isključivo sa okupatorima ali u Ujedinjenim Nacijama uz obavezno prisustvo prisustvo Rusije i Kine.

  • Dejan

    6. februar 2019 | 16:54

    Pristinu mora neko da obustai u svom ovom ludilu

  • Marija

    6. februar 2019 | 16:18

    Samo tako nastavite.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA