≫ 

Tramp saterao Prištinu u ćošak? Posle boravka u SAD Tači zatražio od Vlade tzv. Kosova da suspenduje takse na srpsku robu

Smatram da domaće institucije treba da poštuju taj savet SAD i dozvole privremenu suspenziju taksi - izjavio je Hašim Tači

  • 30

Predsednik tzv. države Kosovo, Hašim Tači, izjavio je na konferenciji za novinare po povratku iz SAD, da bezuslovno treba nastaviti dijalog između Beograda i Prištine.

Posle boravka u Americi, gde je prisustvovao tradicionalnom Molitvenom doručku, Tači je pozvao kosovsku vladu i koalicione partnere da poštuju zahtev SAD o suspenziji taksi, preneo je RTK2.

- Smatram da domaće institucije treba da poštuju taj savet, ne da ukinu takse, već da dozvole privremenu suspenziju. Naravno da je ta odluka na vladi, koalicionim partnerima, političkim partijama, svima. Na prvi pogled izgleda da je Srbija oštećena za desetine miliona evra, ali naglašavam da ne postoji cena koju možemo platiti ukoliko dođe do slabljenja odnosa Kosova i SAD. Ovaj odnos nema cene. Pozivam politički spektar da razmišlja mudro - rekao je Tači.

Video: Tači prolazi kroz Sever Kosova

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rastko

    9. februar 2019 | 09:31

    Za Srbiju bio bolje bilo da mu je uterao u cosak ali daj sta das.

  • Rastko

    9. februar 2019 | 09:26

    Ma sta nas briga mi cemo im i dalje otplacujemo kredit kao da su nasi

  • Rastko

    9. februar 2019 | 09:32

    NE kastracija - operacija !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA