≫ 

Skupom u Pančevu završen 3. dan kampanje "Budućnost Srbije": Vučić razgovarao sa građanima i u Opovu, Vršcu, Beloj Crkvi i Kovinu (FOTO) (VIDEO)

Predsednik Srbije ranije je najavio da će u okviru kampanje obići svih 29 okruga i više od 100 opština širom Srbije sa ciljem da narod upozna šta je sve urađeno od 2014. godine do danas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posetom Južnobanatskom okrugu, nastavio je kampanju "Budućnost Srbije" u okviru koje je obišao Pančevo, Kovin, Opovo, Vršac, Belu crkvu i Banatsko novo selo.

Na početku kampanje najavljeno je da će obići svih 29 okruga i više od 100 opština širom Srbije sa ciljem da narod upozna šta je sve urađeno od 2014. godine do danas, kao i da se upozna sa njihovim realnim problemima.

17:30 - PREDSEDNIK SRBIJE SE OBRATIO U PANČEVU POSLE OBILASKA JUŽNOBANATSKOG OKRUGA

On je rekao da je video mnogo stvari koje su mogle da se naprave u krajevima koje je danas obišao, te da je moglo više i bolje, ali je ponosan na ono što je do sada urađeno.

- Treba nam još kompanija, da još radimo, da oni vide da smo dobri domaćini. Oni moraju da vide stabilnost, odgovornost, da dolaze na sigurno tržište, gde su vredni radnici, da nećemo menjati poreze... - rekao je predsednik.

FOTO: Predsednistvo Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio danas da će krajem aprila velika nemačka kompanija ZTF otvoriti fabriku u Pančevu i zaposliti više od 1.000 ljudi.

Vučić je istakao da je ta nemačka kompanija jedan od najboljih autokomponentaša automobilske industrije.

- Više od 1.000 će zapošljavati i napraviti naučno - istraživački, odnosno razvojni centar i zaposliti one najobrazovanije, sa najvišim platama. Ta fabrika doneće mnogo novca Pančevu i zaposliti mnoge ljude - rekao je on.

Vučić je izrazio nadu da će se jednom, za desetak godina, ljudi setiti da je ta investicija stigla u Pančevo "za vreme Vučića".

17:15 - PREMIJERKA ZAHVALILA GRAĐANIMA KOJI SU DOŠLI DA RAZGOVARAJU "KAKO MOŽE DA IZGLEDA SRBIJA"

Premijerka Srbije se zahvalila građanima koji su došli kako bi razgovarali o tome kako može da izgleda Srbija.

Ona je poručila da se u Srbiji više ne vodi politika od danas do sutra, kao što ni građani više ne žive od danas do sutra, a da su promene koje su do toga dovele počele 2014. godine, kada je sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić postao premijer.

Brnabić je podsetila da je kampanja na inicijativu predsednika "Budućnost Srbije" započela u Vranju, gde je na skupu građanima Pčinskog okruga kazala koliko je do 2014. godine zemlja bila devastirana i koliko su je zgazili oni koji su do tada bili na vlasti. 

- Svaki dan mogu da navodim primere koliko ih ništa nije zanimalo, koliko ih nije zanimala, kao ni građani, koliko ih nisu zanimale bolnice, škole, putevi, da li mladi odlaze i da li porodice imaju budućnost. Sve je to počelo da se menja kada je Vučić postao premijer i kada se videlo da Srbija može da pobeđuje i da se takmiči sa najbolji, kao i da ima potencijal da pobeđuje najbolje - kazala je premijerka. 

FOTO: Predsednistvo Srbije

Ona je poručila da se u Srbiji više ne vodi politika od danas do sutra, kao što ni građani više ne žive od danas do sutra, a da su promene koje su do toga dovele počele 2014. godine, kada je sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić postao premijer.

Kako je navela, postavljenjem kamena temeljca za izgradnju jeftinih stanova za pripadnike snaga bezbednosti u Nišu i Vranju, sadašnja vlast pokakazala je da ispunjava obećanja.

Brnabić je istakla da opozicija koja se predstavlja kao "alternativa" sadašnjoj vlasti u svom novom dokumentu, koji se zove "ugovor sa narodom", ne kaže šta će biti sa Srbijom, da li ih interesuje Evropska unija, šta će biti sa Kosovom i Metohijom, niti kako će se Srbija pozicionirati u sve komplikovanijim međunarodnim odnosima.

FOTO TANJUG / RADE PRELIC

Kaže da jedan deo njih je oduvek samo interesovalao da se bave svetskim problemima, a Srbija je za njih bila samo jedna stanica i sredstvo da dođu do svog cilja, a Vučić im tada nije bio diktator, već su tražili njegovu podršku.

- Drugi deo te opozicije čine oni koje interesuje samo novac, kojima je vlast bila poluga da dođu do bogatstva - kazala je Brnabić i dodala da treći deo čine oni koji sami sebe nazivaju ljotićevcima, a koji nisu, niti znaju šta je Srbija. 

16:55 - OBILAZAK FABRIKE "UTVA AVIO-INDUSTRIJA D. O. O.

Predsednik je stigao u Pančevo, gde je obišao fabriku "Utva avio-industrija".

 
 
 
View this post on Instagram
Obilazak fabrike "Utva avio-industrija" d.o.o #BudućnostSrbije #theFutureofSerbiaA post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on

Rukovodioci fabrike su ga upoznali koja vrsta gondola helikopetara će se ovde prozivoditi, a pokazan mu je i avion "Sova" koji je još u fazi probe, kao i maketa "Sove" koja služi za obuku eketričara i mehaničara i modifikacija krila aviona "Lasta PT 2".

Njega je sačekao veliki broj građana, kojima će se predsednik posle obilaska fabrike obratiti sa trga.

Foto: Predsedništvo Srbije

16:35 - PARTIJA PING-PONGA I ŠAHA U USTANOVI ZA SPORT

- Najbolji ambasadori naše zemlje uvek su bili sportisti i njihova dostignuća. Sastanak sa sportistima Južnobanatskog okruga u Ustanovi za sport u Kovinu - navedeno je na Instagram nalogu kampanje "Budućnost Srbije".

On je prisustvovao treningu karate kluba "Radnički Kovin", kao i kondicionom treningu odbojkaškog kluba "Bavanište".

FOTO: Predsednistvo Srbije

16:10 - PREDSEDNIK SRBIJE SE OBRATIO GRAĐANIMA KOJI SU GA DOČEKALI U KOVINU

Rekli su da me niko neće dočekati u Kovinu, da je Vučić otkazao skup, ali kao što vidite - ja sam došao. I da vas je 20 puta manje ja bih došao - pozdravio je okupljene.

Poručio im je da će gledati da dovededu što više investitora u ovaj kraj, naprave put kojim će ovaj deo spojiti sa Rumunijom i Temišvarom.

- Izvukli smo zemlju iz bankrotstva, otvorili fabrike zaposlili ljude, dok nam drže pridike oni u čije vreme je Kosovo proglasilo nezavisnost i u čije vreme je Crna Gora proglasila nezavisnost. Autoputem koji bi išao od Pančeva do Vršca, kao i drugog od Beograda do Zrenjanina, na najbolji način upućujemo pozivnicu svima koji hoće da grade fabrike, ulažu i zapošljavaju ljude. Za samo nekoliko godina teškim reformama uspeli smo da zemlju sačuvamo od bankrotstva, vašim radom uspeli smo zemlju da sačuvamo. Danas Srbija već tri godine ima suficit u budžetu, ne manjak. Zato što nećemo da dugove ostavljamo našoj deci. Hoćemo deci da ostavimo čiste račune da bi sa nadom mogli da čekaju budućnost - poručio je Vučić.

15:50 - VUČIĆ U FABRICI PEČURAKA U KOVINU

 
 
 
View this post on Instagram
Kompanija "Delta Danube" iz Kovina proizvodi i prerađuje pečurke. #BudućnostSrbije #theFutureofSerbiaA post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on

Predsednika su ispred fabrike, dela indonežanske "Bawazir Group", koja je u Kovinu otvoren 2016. godine, sačekali generalni direktor "Delta Danube" Sunil Mamgain, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i predsednica opštine Kovin Sanja Petrović i radnici.

15.00 - RAZGOVOR SA MARKOM BLAGOJEVIĆEM O NOVIM PROJEKTIMA

- Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima do sada je obnovila više stotina objekata javne namene među kojima su škole, bolnice, domovi zdravlja, ali i najmanje seoske ambulante. Razgovarao sam sa Markom Blagojevićem o projektima koji su u toku kao i o mogućnostima za nova ulaganja - navodi se.

14.45 - PREDSEDNIKA U BELOJ CRKVI DOČEKAO VELIKI BROJ GRAĐANA

Foto Predsednistvo Srbije

Aleksandar Vučić nastavio je posetu Južnobanatskom okrugu dolaskom u Belu Crkvu gde ga je dočekalo više od 1.500 građana.

On je obišao Specijalnu bolnicu za plućne bolesti "Dr Budislav Babić" u Beloj Crkvi, posle čega se obratio okupljenima.

 
 
 
View this post on Instagram
Specijalna bolnica za plućne bolesti "Dr Budislav Babić" #BudućnostSrbije #theFutureofSerbiaA post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on

- Dok sam predsednik i imam vašu podršku, Srbijom neće upravljati strane ambasade, već vi. Moći ćemo da povećavamo plate u zdravstvu i očekujem da ćete bolje živeti bolje u Beloj Crkvi. Posebno smo spremni da uložimo u razvoj turističkih potencijala u ovom okrugu - rekao je Vučič i zahvalio se na ovako veličanstvenom dočeku.

14.10 - SA GRAĐANIMA U VRŠCU

Predsednika Srbije u Vršcu je dočekalo više od 3.000 ljudi.

Foto Predsednistvo Srbije

14.00 - VUČIĆ U ŠKOLSKOM CENTRU "NIKOLA TESLA"

Vučića je tokom posete školi posebno zainteresovao 3D štampač, a đaci su mu objasnili kako to radi i poklonili mu i sat napravljen tim uređajem.

Predsednik se zahvalio i rekao im da je ponosan na njih i srećan što imaju znanje o novim tehnologijama.

Tom prilikom, predsednik je na poklon dobio i šah od člana Gradskog veća i bivšeg učenika te škole Bobana Bogosavljevića, inače šahovskog velemajstora.

FOTO: Predsedništvo Srbije

13.25 - PREDSEDNIK SRBIJE SE OBRATIO GRAĐANIMA

- Mi ćemo u narednih 6,7,8 godina završiti brzu saobraćajnicu Pančevo - Vršač, kao i saobraćajnica Beograd - Zrenjanin koji pregovoramo sa Kinezima da bude urađen. Radimo rekonstrukciju železničke pruge u Pančevu, vozovi nam sada idu između 60 do 80, ali ćemo je renovirati da idu i do 120 km na čas. Radićemo i na putu Opovo - Debeljica - izjavio je Vučić.

FOTO: Predsedništvo Srbije

On je rekao da je fabrika za prečišćavanje vode u Vršcu velika i isplativa investicija, kao i da je IT kompanija koju su posetili veoma važna za mlade koji tamo mogu da uče i ostanu u našoj zemlji.

On je prokomentarisao napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu i uputio im izvinjenje zbog svega što se desilo, dodajući da je država reagovala upućivanjem protestne note Hrvatskoj.

On je poručio i da će Vlada Srbije u četvrtak doneti odluku o vraćanju subvencija na gorivo za poljoprivrednike.

- Odlučeno je da se vrati mera subvencionisanja prilikom kupovine goriva za poljoprivrednike i tu odluku će usvojiti Vlada Srbije u četvrtak - izjavio je on i poručio da će država u narednom periodu još više podržavati sektor agrara i ulaganje u poljoprivredu.

13:00 - VUČIĆ U OBILASKU POSTROJENJA ZA PRERADU PIJAĆE VODE

Predsednik Srbije stigao u postrojenje za preradu pijaće vode, koje se nalazi u naseljenom mestu Pavliš, na istoimenom izvorištu podzemne vode, a posle obilaska se očekuje obraćanje javnosti.

 
 
 
View this post on Instagram
Postrojenje za preradu pijaće vode za grad Vršac #BudućnostSrbije #theFutureofSerbiaA post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on

12.40 - OBILAZAK IT KOMPANIJE U VRŠCU

Kako je ranije i najavljeno, predsednik je posetio IT komapniju HITeam.doo u Vršcu.

Predsednika su ispred kompanije dočekali gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, vlasnik "E-smart sistem" Goran Veljović i direktor firme "HITeam" Dejan Tanasijević.

Vučić je sa domaćinima obišao objekat i pogledao film o radu kompanije i njihovim budućim planovima.

FOTO: Predsedništvo Srbije

Prema rečima Tanasijevića, godišnji promet kompanije je 1,5 miliona evra, a u njoj je zaposleno 23 ljudi.

Kompanija "HITeam" je u Naučno-tehnološkom parku u Vršcu prošle godine otvorila proizvodno-poslovni objekat za proizvodnju informatičke opreme, kao i prvi ekološki "Data centar" u Srbiji.

Izgradnja tog objekta u Vršcu pocela je u septembru 2015. godine, na površini od površine 1.772 metara kvadratnih.

Za izgradnju objekata, kompanija "HITeam" je od Pokrajinske vlade dobila kredit od 20 miliona dinara.

Firma ima ugovor o dugoročnoj poslovno-tehničkoj saradnji sa austrijskom kompanijom "Sćrack tećnic", koja planira da proizvode iz vršačkog pogona izvozi u Rusiju.

Vlasnik "HITeam" kompanije je "E-Smart sistem"

12.00 POKLONI ZA PREDSEDNIKA

- Banatsko Novo Selo je mesto u kome zajedno i skladno žive Srbi i Rumuni. Predsednik je na poklon dobio knjige na srpskom i rumunskom jeziku - navodi se na Instagram nalogu kampanje "Bućnost Srbije".

11.00 - PREDSEDNIK SRBIJE POSETIO PORODICU MAKSIMOVIĆ U BANATSKOM NOVOM SELU

Predsednik Srbije posetio je danas gazdinstvo porodice Maksimović u Banatskom Novom Selu, gde je dočekan na tradicionalan način, uz pogaču i so.

Predsednik Srbije posetio je danas gazdinstvo porodice Maksimović u Banatskom Novom Selu, gde je dočekan na tradicionalan način, uz pogaču i so-Foto: Predsedništvo Srbije

Gazdinstvo porodice Maksimović, koje se prostire na blizu 500 hektara zemljišta, poseduje 380 grla stoke, a godišnje proizvede oko 750.000 litara mleka.

Porodica se od 2003. godine bavi uzgojem stoke, a vlasnici najavljuju proširenje kapaciteta za 150 junadi u tovu.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Maksimović je predsedniku sugerisao da je odluka o prelevmanima za mleko "dobra stvar", na šta je Vučić, kroz šalu uzvratio kako će mu zbog izjave koju je dao u Bujanovcu o prelevmanima za mleko "spremiti konopče u Briselu, kada prvi put ode tamo".

- Ali, to je bio moj posao. Mi treba da štitimo naše seljake, a ne briselske - rekao je Vučić.

- Preksinoć sam razgovarao sa Erdoganom i zahvalio mu što je povećao uvoz junetine sa 5.000 na 10.000 tona. Sad nam daju da izvozimo i suncekretovo ulje za Tursku i to je sve dobro za našu privredu - izjavio je predsednik.

Predsednik je počeo razgovore sa poljoprivrednicima Banatskog Novog Sela i okolnih mesta-Foto: Predsedništvo Srbije

Nakon posete gazginstvu Maksimović, Vučić je počeo razgovore sa poljoprivrednicima tog kraja.

Sa predsednikom Srbije su i predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

Sa predsednikom Srbije su i predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov-Foto: Predsedništvo Srbije

10:15 - KRAĆI "PREDAH" I KUPOVINA SMOKIJA U MARKETU STOJILJKOVIĆ

Predsednik Srbije iskoristio je pauzu između dve posete u okviru kampanje i svratio u market Stojiljković.

10:00 - VUČIĆ STIGAO U OPOVO

Ispred Doma zdravlja predsednika je dočekao veliki broj meštana Opova i zaposlenih u toj zdravstvenoj ustanovi-Foto: Predsedništvo Srbije

Ispred Doma zdravlja predsednika je dočekao veliki broj meštana Opova i zaposlenih u toj zdravstvenoj ustanovi, koja je, kako je rekla direktorka Sofija Popović, 2014. godine imala dug 105 miliona dinara.

- Nemojte da brinete i da se sekirate kada vidite da ima onih koji nisu odgovorni, a koji bi da nas vrate u prošlost. Politika vešala i politika prošlosti nikada neće pobediti politiku budućnosti - poručio je Vučić i zahvalio na veličantsvenom dočeku koju su mu meštani priredili ispred Doma zdravlja.

Istakao je da se u prethodnom periodu radilo na poboljšanju uslova za najmlađe i najstarije, a planovi su i da se radi na zaspošljavanju, što je za najnerazijeniju opštinu u Vojvodini najvažnije.

 
 
 
View this post on Instagram
Brinemo o Opovu kao što brinemo o celom Južnom Banatu. #BudućnostSrbije #theFutureofSerbiaA post shared by Budućnost Srbije (@buducnostsrbijeav) on

Posle obilaska Doma zdravlja, Vučić je obišao deo izgrađenog puta Opovo-Debeljača.

Izgradnja lokalnog puta Opovo-Debeljača započeta je 2011. godine ali su prvobitno urađeni radovi, odnosno posipanje tucanikom u dužini od oko četiri kilometara, potpuno propali pa se radovima na putu ponovo pristupilo 2017. godine.

Foto: Predsedništvo Srbije

Tada je urađena i nova projektno-tehnička dokumentacija koja je predvidela faze u izgradnji puta ukupne dužine 12,6 kilometara.

Put omogućava bolju povezanost opština Opovo i Kovačica, što je veoma značajno i za povezivanje sa Beogradom, približavanje autoputu i aerodromu.

U septembru 2017. započeta je i poslednja faza asfalturanja ovog puta.

Nosilac radova na putu su Opština Opovo, uz podršku Pokrajinske vlade i Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mina

    10. februar 2019 | 10:13

    Ovo je odlicna ideja da se cuje glas gradjana! Samo napred, Srbija je uz Vas!

  • lav

    10. februar 2019 | 21:39

    AKO MOGU NI JEDNOM NORMALNOM I PAMETNOM COVEKU POSTENIM I USPESNIM NIJE POTREBNA REKLAMA NI BILO KAKAV CIRKUS. SAMO DA DOPUNIM JEL JE NIKOLI TESLI BILA POTREBNA OVAKVA KANPANJA ILI NEKOM OD USPESNIH LJUDI SVETA. JEL NOVAKU DJOKOVICU JE POTREBNA REKLAMA NE. LJUDI NEMAM JA PROTIV NIKOGA LICNO JER ME LICNO I NE ZANIMAJU ALI OVO JE NA LEDJIMA NARODA NARODSKI NOVAC SE TROSI OVAKVI NE ZARADJUJU NOVAC PAMECU I RADOM I MUCECI SE I RADECI OD JUTRA DO VECERI ZA 25000 din STA RECI PONIZAVAJUCE I PORAZAVAJUCE

  • Јасмина

    10. februar 2019 | 13:32

    За неверне томе:"Запитате се којих смо година дошли у ситуацију понора.Запитајте се кад је било највише крађа и отимачина.Запитајте се где су сада они који су у томе учествовали.Запитајте се зашто је народ тада био најгладнији."То је оставило ожиљке.Због тога су људи данас болесни и физички и психички.Због тога се Вучић мучи да нас извуче из ништавила,и створи нормалне услове за живот.За шест година постигао је тако много.Само лицемери то неће признати.ВУЧИЋУ УЗ ТЕБЕ СМО!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA